Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 13, 2023

To χειρότερο με τις ανοησίες που ακούμε, περί δήθεν βιβλικών φαινομένων

“To χειρότερο με τις ανοησίες που ακούμε, περί δήθεν βιβλικών

φαινομένων που συμβαίνουν μια φορά στα 16.000 χρόνια, είναι ότι με αυτά τα ψεύδη δεν επιχειρούν μόνο να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους γι αυτή την καταστροφή αλλά στρώνουν το χαλί της αποποίησης ευθυνών και για όσες μετα βεβαιότητας θα ακολουθήσουν. Ήδη το Αστεροσκοπείο τους τρολαρε λέγοντας ότι φαινόμενα που εμφανίζονται “μια φορά στα 1000 χρόνια” έχουν συμβεί τρισακις τα τελευταία 4.

Πάμε όμως να δούμε:

– Στην φωτογραφία είναι ο πλημμυρικος χάρτης της Θεσσαλίας που συντάχθηκε το 2016 και θα τον βρείτε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου από το 2018. Το σενάριο που έτρεξε ήταν βασισμένο στις χειρότερες βροχοπτώσεις τα τελευταία 100 χρόνια. Με μωβ χρωματισμό είναι οι περιοχές που πλημμύρισαν και όπως βλέπετε ταυτίζονται επακριβώς με τις προβλέψεις των επιστημόνων. Η μόνη διαφοροποίηση της πρόβλεψης έγκειται στο γεγονός ότι το σενάριο εξέλαβε ως δεδομένο ότι θα ρίξει σε όλη την έκταση της Θεσσαλίας τον ίδιο όγκο (μεγάλο) βροχής ταυτόχρονα, ενώ ο Ντάνιελ σκέπασε το ήμισυ του διαμερίσματος.

– Με βάση αυτόν τον χάρτη οι επιστήμονες συνέστησαν 22 αντιπλημμυρικά έργα τα οποία η πολιτεία θα έπρεπε να εφαρμοσει στην περιοχή της Θεσσαλίας. Από το 2018 έως σήμερα ΚΑΝΈΝΑ δεν έχει ολοκληρωθεί και κάποια δεν έχουν καν ξεκινήσει μολονότι μεσολάβησε ο Ιανός το 2020, οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη, τα εκατονταδες εκατομμύρια στον Αγοραστό και την ΤΕΡΝΑ κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χάρτες εκπονήθηκαν, έχοντας ως δεδομένο ότι φαινόμενα σαν αυτό συμβαίνουν κάθε 50-100 χρόνια και άρα η πρόβλεψη τους είχε 1 έως 2% πιθανότητα να συμβεί ανά έτος σε μια περιοχή, με βάση το γεγονός τώρα ότι σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις λόγω κλιματικής αλλαγής αναμένεται να έχουμε τέτοια φαίνομαι ανα 5 – 10 η πιθανότητα αυτή αυξάνεται από 10 έως 20%

– Όσοι θέλουν να καταλάβουν τη διαφορά συγκρινοντας τι θα είχε συμβεί αν είχαν γίνει τα έργα και τι θα είχε συμβεί επειδή δεν υπάρχουν ας ρίξει μια ματιά στο τι συνέβη στη Λάρισα και τι στο Βόλο. Η μία πόλη πλημμύρισε μέχρι τα όρια του αποχετευτικού της δικτύου και στα πέριξ χωριά μένοντας σχεδόν στεγνή στο εσωτερικό ή άλλη είναι πνιγμένη στη λάσπη απ’άκρη εις άκρη. Τώρα ότι ο Λαμπρουλης στη Λάρισα το 1980 έστησε ένα έργο που έσωσε 40 χρόνια μετά την πόλη του και ο Αγοραστός με πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων καθάρισε ποτάμια και ρυάκια, έκανε υπερκοστολογημενα έργα του κώλου και μαζί με την ΤΕΡΝΑ καταφεραν να πνίξουν το Καμπο δεν χρειάζεται περισσότερο σχολιασμό.

– Στην κρίση σας τέλος είναι αν τελικά έχουν νόημα τα τσιτατα όπως “όλοι ίδιοι είναι”, “μόνο ο λαός σώζει το λαό” οι ειρωνίες σε υποψήφιους δημάρχους, η απαξίωση της πολιτικής και της συμμετοχής στα κοινά κοκ. Στην θέση σας θα κατέβαζα από το ΥΠΕΚΑ τους χάρτες, θα έβλεπα την περιοχή μου και θα κοιτούσα ποια παράταξη έχει στο πρόγραμμα της τα έργα αυτά και θα ψήφιζα αλλως θα πήγαινα στα πρακτικέρ και στα ΣΜ και θα αγόραζα σφυριχτρες, φωτοβολίδες και σωσίβια, βάρκες ρούχα εκστρατείας, κονσέρβες, φακούς και γεννήτριες, θα έφτιαχνα καταφύγια σε ταράτσα και υπόγειο και θα περίμενα την επόμενη καταστροφή που μετά βεβαιότητας θα έρθει στο κεφάλι μου την επόμενη δεκαετία.

(Credits to aris zarkadoulas)”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου