Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 09, 2023

Wacky cake – Το «τρελό» κέικ το ανακατεύεις μέσα στο σκεύος που θα το ψήσεις!

Αυτό το κέικ είναι νόστιμο, λαχταριστό και… τρελούτσικο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ίδιο το ταψί και ψήνουμε. Τόσο απλά. Εύκολο ακόμα και για ένα μικρό παιδί. Ακόμα 91 πανεύκολες συνταγές μας περιμένουν στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου, συνταγές για όλους: τους φοιτητές, τους αρχάριους, τους εργαζόμενους. Για το γραφείο, το σχολείο, το σπίτι. 
 Το «τρελό κέικ» είναι ένα εύκολο και οικονομικό κέικ, που δεν περιέχει αυγά, βούτυρο ή γάλα. Γνωστό ως wacky ή crazy cake, ήταν πολύ δημοφιλές στην Αμερική στα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (1929-1939). Δεν χρειάζεται μίξερ, απλώς ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ ή και στο ίδιο το ταψί όπου θα ψήσουμε το γλυκό, για να μη λερώσουμε άλλο σκεύος. Ανακατεύουμε, ψήνουμε, κι αυτό ήταν! Είναι ζουμερό, μαλακό, εύθρυπτο και αρωματικό.


Δείτε πώς φτιάχνουμε το wacky cake κακάο-κανέλα, βήμα βήμα:

Υλικά

Μερίδες: (για πυρέξ 25 x 35 εκ.)

 175 ml νερό

 150 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

 100 ml ελαιόλαδο

 240 γρ. ζάχαρη

 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 30 γρ. κακάο

 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

 1 κουτ. σούπας κανέλα

 ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το wacky cake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Σε ένα πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. αδειάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (το πυρέξ δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε και να το αλευρώσουμε)

Κοσκινίζουμε μέσα στο πυρέξ όλες τις σκόνες μαζί (αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ, κανέλα), προσθέτουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου