Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2023

Μοσχαράκι με Μαρούλι Φρικασέ

Από τους πιο υπέροχους και υγιεινούς χειμωνιάτικους γευστικούς συνδυασμούς. Πενιχρό σε απαιτούμενα υλικά, αλλά τοοοοοοσο πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Εφοδιαστείτε με άφθονο τραγανό ψωμάκι κι ετοιμαστείτε για ανελέητες βουτιές μέχρι να ασπρίσει ο πάτος!



Υλικά



5 μερίδες
5 μερίδες μοσχάρι μαλακό
2 κιλά μαρούλι ίσιο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ:

2 αβγά
2 λεμόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1


Βάζω το κρέας στη χύτρα και από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα βράζω για 30'. Κλείνω το μάτι κι αφήνω τη βαλβίδα να πέσει από μόνη της, ώστε να κρατήσει όλη τη νοστιμιά. Στραγγίζω τον ζωμό και κρατάω τα κομμάτια του κρέατος.

Βήμα 2


Στη μεγάλη χύτρα που θα κάνω το φαγητό βάζω ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βήμα 3


Πλένω σχολαστικά το μαρούλι και τοποθετώ το μισό στην χύτρα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 4


Έπειτα βάζω στο κέντρο τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζω από πάνω με το υπόλοιπο μαρούλι.

Βήμα 5


Κλείνω τη χύτρα και από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα κρατάω 2'-3'. Κλείνω το μάτι κι αφήνω να πέσει η βαλβίδα από μόνη της.

Βήμα 6


ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ: Χτυπάω τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό σε ελαφριά μαρέγκα. Έπειτα προσθέτω τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού.

Βήμα 7


Παίρνω κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και προσθέτω στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 8


Περιχύνω το φαγητό και το κουνάω για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο. Ιδανικά αφήνω περίπου μισή ώρα να πήξει λίγο το αυγολέμονο. Σερβίρω κι απολαμβάνω... Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 😋
  1. Μοσχαράκι με Μαρούλι Φρικασέ φωτογραφία βήματος 8



cookpad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου