«Ένας συνάδελφος τις προάλλες που γυρνούσε από ληστεία έπεσε θύμα ληστείας λίγα μέτρα από το σπίτι του.»
«Προχτές κάναμε διάρρηξη στα γραφεία μιας εταιρείας και πέσαμε πάνω σε άλλους ληστές πού ήταν εκεί πριν από μας. Εντάξει, τα παιδιά έδειξαν κατανόηση, αλλά φανταστείτε να αγρίευαν τα πράγματα. Ένας άλλος συνάδελφος τις προάλλες που γυρνούσε από ληστεία, έπεσε θύμα ληστείας λίγα μέτρα από το σπίτι του. Ληστής να ληστεύει ληστή, πού ακούστηκε. Φοβόμαστε πλέον να κυκλοφορήσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας» λέει.
Ένας πρόσθετος παράγοντας αβεβαιότητας είναι η κρίση της ακρίβειας. «Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία, της καλπάζουσας τιμής του πετρελαίου και της αδυναμίας της ΕΚΤ να συγκρατήσει τον πληθωρισμό έχει οδηγήσει το επάγγελμα μας σε μαρασμό. Πάνε οι παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος είχε μετρητά, γούνες, κοσμήματα. Μας τα έδιναν σχεδόν με χαρά» διηγείται με νοσταλγία.
«Πήγαμε να ληστέψουμε έναν στο σπίτι του και σηκώθηκε να μας βοηθήσει να ψάξουμε μήπως βρούμε τίποτα»
«Τώρα ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Προχτές, πήγαμε να ληστέψουμε έναν κύριο στο σπίτι του και σηκώθηκε να μας βοηθήσει να ψάξουμε μήπως βρούμε τίποτα να το μοιραστούμε. Στο τέλος του δώσαμε εμείς ότι είχαμε πάνω μας. Δεν είμαστε και αναίσθητοι.»
Ο ίδιος εκφράζει την απαισιοδοξία του για το μέλλον. «Τι να κάνουμε; Να ζητήσουμε βοήθεια από την αστυνομία ή από το κράτος μήπως δώσει κανένα Ριφιφί Pass;. Ένσημα δεν έχουμε, αν δεν δουλέψουμε τι θα κάνουμε; Κλέφτες θα γίνουμε; Αφού είμαστε ήδη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου