Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2023

Τραγωδία στη Βενετία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από γέφυρα στη Βενετία, βλέπει το φως της

δημοσιότητας. Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται το λεωφορείο που οδηγούσε ο Alberto Rizzotto να συνεχίζει στην υπερυψωμένη διάβαση με χαμηλή ταχύτητα και, ξαφνικά, να πέφτει.


Σύμφωνα με την corriere del veneto, που δημοσιεύει το ντοκουμέντο, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις φρεναρίσματος. Στις εικόνες διακρίνονται τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά στην υπερυψωμένη διάβαση και ανάμεσά τους το λεωφορείο, το οποίο ξαφνικά κάνει μια περίεργη κίνηση. Ενώ βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου, το λεωφορείο κάνει έναν «υπερβολικό ελιγμό» και τελικά πέφτει στα δεξιά του.


Για ακατάλληλο ελιγμό κάνουν λόγο και αυτόπτες μάρτυρες. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινείτο πίσω από το λεωφορείο κάνει λόγο για «κάτι περίεργο» και για έναν ελιγμό που «δεν είχε νόημα να γίνει σε εκείνο το σημείο και με αυτό τον τρόπο».



Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ως πιθανόν το σενάριο κάτι να συνέβη στον οδηγό του λεωφορείου, είτε κάποια ξαφνική αδιαθεσία ή να τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι. Μία τέτοια εκδοχή προκύπτει και από το βίντεο αλλά και από τις μαρτυρίες. Ωστόσο, οι αρχές θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας.


Μεταξύ των πολλών ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι και μια ηχητική μετάδοση μέσω WhatsApp στην περιοχή της Βενετίας: η φωνή μιας γυναίκας λέει ότι ξέρει ποιος είναι ο οδηγός και πού εργαζόταν. Ακούγεται να λέει ότι «κάποιοι μάρτυρες είδαν το λεωφορείο να παίρνει φωτιά στη ράμπα της υπερυψωμένης διάβασης», αλλά ο οδηγός «δεν μπορούσε να σταματήσει, γιατί στριμώχτηκε ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα στην ουρά».

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός έως τώρα περιλαμβάνει 21 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και ένας έφηβος, και 15 τραυματίες. Οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση: τέσσερις είναι ενήλικες και δύο είναι αδέλφια ηλικίας 7 και 13 ετών από την Γερμανία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν όχι μόνο σε τοπικά νοσοκομεία αλλά και σε Πάντοβα, Ντόλο και Μιλάνο. Νεκρός είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου