Μία μικρή ιστορία νοστιμιάς και κολλήματος.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όλα άλλαξαν όσο αφορά το κοτόπουλο και την βιομηχανία από πίσω του. Πριν από τον πόλεμο όλα γινόντουσαν με το χέρι. Έπρεπε δηλαδή οι εργάτες των εργοστασίων να κυνηγάνε στην κυριολεξία τα κοτόπουλα έτσι ώστε να τα πιάσουν και να τα σφάξουν με τα χέρια τους.
Μετά τον πόλεμο όλα ήρθαν τούμπα. Δηλαδή τα κοτόπουλα ήταν πλέον ακίνητα πάνω στις μηχανές και οι άνθρωποι επίσης. Όλα γινόντουσαν με μεγαλύτερη ασφάλεια από πριν. Ολόκληρη η φιλοσοφία του κοτόπουλου πήγε προς το καλύτερο.
Αλλά ακόμη και μετά τον πόλεμο η βιομηχανία άργησε να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Μέχρι την δεκαετία του ’60 κανείς δεν μπορούσε να αγοράσει κομμάτια κοτόπουλου. Είτε αγόραζες όλο το κοτόπουλο είτε δεν αγόραζες τίποτα. Μόνο το 1971 ήρθε αυτό που λέμε εξέλιξη. Μπορούσες πλέον να αγοράσεις σκέτα κομμάτια του ζώου, και συγκεκριμένα κρέας στήθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου