Υλικά
8 μερίδες
1 κόκορας χωριάτικος (κομμένος σε μερίδες)
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 φλ. ελαιόλαδο
2-3 μπαχάρια
1 κανέλα
Μακαρόνια Νο 2 ή Νο 5
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα πιάτο.
Βήμα 3
Το ίδιο λάδι που τσιγαρίσαμε το κρέας το ρίχνουμε στη χύτρα. Μεταφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το κρέας στη χύτρα, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το πελτέ. Ανακατεύουμε καλά να ψηθεί ο πελτές και να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχάρια, αλατοπίπερο, τη κανέλα και νερό ίσα ίσα να σκεπαστεί το κρέας.
Βήμα 6
Αφήνουνε να πάρει μια βράση, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 με 50 λεπτά.
Βήμα 7
Μόλις περάσουν τα λεπτά ανοίγουμε τη χύτρα, ελέγχουμε αν έχει βράσει το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοιχτό το καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 8
Βράζουμε μακαρόνια της επιλογής μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 9
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και ρίχνουμε αν θέλουμε τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας. (Εγώ προτιμώ συνήθως κεφαλοτύρι.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου