Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 15, 2023

Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια στη χύτρα

Υλικά

 8 μερίδες

1 κόκορας χωριάτικος (κομμένος σε μερίδες)

2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

1 φλ. ελαιόλαδο

2-3 μπαχάρια

1 κανέλα

Μακαρόνια Νο 2 ή Νο 5

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Το ίδιο λάδι που τσιγαρίσαμε το κρέας το ρίχνουμε στη χύτρα. Μεταφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κρέας στη χύτρα, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το πελτέ. Ανακατεύουμε καλά να ψηθεί ο πελτές και να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχάρια, αλατοπίπερο, τη κανέλα και νερό ίσα ίσα να σκεπαστεί το κρέας.

Βήμα 6

Αφήνουνε να πάρει μια βράση, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 με 50 λεπτά.

Βήμα 7

Μόλις περάσουν τα λεπτά ανοίγουμε τη χύτρα, ελέγχουμε αν έχει βράσει το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοιχτό το καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 8

Βράζουμε μακαρόνια της επιλογής μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 9

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και ρίχνουμε αν θέλουμε τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας. (Εγώ προτιμώ συνήθως κεφαλοτύρι.)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου