Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 22, 2023

Κέιτ Μίντλετον: Έβαλε τιάρα που έχει να φορεθεί από την δεκαετία του 1930

Χθες (21/11) πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το επίσημο

δείπνο που έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρόεδρου της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol και της συζύγου του Kim Keon Hee στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Κέιτ Μίντλετον προκάλεσε χαμό με την τιάρα που επέλεξε να βάλει.


Αν κάτι ξεχωρίζει στην συλλογή κοσμημάτων της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι οι τιάρες. Παρότι τις περασμένες δεκαετίες ο κόσμος έβλεπε πιο συχνά τις Πριγκίπισσες να φορούν τιάρες, εδώ και κάποια χρόνια τα συγκεκριμένα κοσμήματα δεν κάνουν την εμφάνισή τους τόσο συχνά.


Η Κέιτ Μίντλετον από την ημέρα που μπήκε στην βασιλική οικογένεια έχει φορέσει μόνο τρεις και σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις, την Cartier Halo τιάρα, την οποία είχε βάλει και την ημέρα του γάμου της, την Lotus Flower τιάρα και την Lover’s Knot τιάρα, που ανήκε στην Βασίλισσα Μαίρη και ήταν η αγαπημένη τιάρα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Αυτό όμως χθες (21/11) άλλαξε, καθώς η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έβαλε μία νέα τιάρα και μάλιστα μία από τις πιο σπάνιες και σημαντικές της βρετανικής βασιλικής οικογενείας. Η Κέιτ Μίντλετον παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, το βράδυ της Τρίτης, που έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρόεδρου της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol και της συζύγου του Kim Keon Hee στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο συγκεκριμένο δείπνο συμμετείχαν ο Βασιλάς και η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, άλλα μέλη της βασιλικής οικογενείας και περίπου 170 καλεσμένοι.

Βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: Instagram/theroyalfamily
Βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: Instagram/theroyalfamily

Στα συγκεκριμένα δείπνα συνηθίζεται οι Πριγκίπισσες και οι Δούκισσες να φορούν τιάρες. Η Κέιτ Μίντλετον έβαλε μία από τις πιο σημαντικές, την οποία μάλιστα κανένα μέλος της βασιλικής οικογενείας δεν έχει φορέσει δημοσίως από την δεκαετία του 1930.

Πρόκειται για την Strathmore Rose τιάρα. Ήταν μέρος της συλλογής της Βασιλομήτωρ Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ήταν σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κέιτ Μίντλετον
Πηγή: Instagram/theroyalfamily

Σύμφωνα με το The Court Jeweller, το όνομα του κοσμήματος προέρχεται από τον πατέρα της Βασιλομήτωρ, ο οποίος ήταν ο κόμης του Strathmore και του Kinghorne και ήταν το γαμήλιο δώρο της όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο (τον μελλοντικό Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’).

Κέιτ Μίντλετον

Μετά την Βασιλομήτωρ η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι μόλις το δεύτερος μέλος της οικογένειας, που φορά την συγκεκριμένη τιάρα δημοσίως. Ο Βασιλιάς Κάρολος ήταν πολύ κοντά στη γιαγιά του, η οποία πέθανε το 2002, και το γεγονός πως η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε την τιάρα, ίσως είναι ένα δείγμα του πόσο στενή και καλή είναι η σχέση που έχει με τον πεθερό της και μονάρχη. Μόλις πρόσφατα, ο Βασιλιάς αναφέρθηκε στην Κέιτ ως «την αγαπημένη μου νύφη».

πρίγκιπας Ουίλιαμ Κάρολος Καμίλα Κέιτ Μίντλετον

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου