Οι μικροσκοπικές πολλαπλές αυτές τρύπες πάνω στα κράκερ, υπάρχουν γιατί επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη όσο αυτά ψήνονται. Με αυτόν τον τρόπο, τα κρακεράκι, παραμένουν λεπτά και πολύ τραγανά και δεν φουσκώνουν, σε αντίθεση με τα μπισκότα.
Αφού αυτοί που τα παρασκευάζουν τα πλάσουν σε αρκετά λεπτό μέγεθος, με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζουν στην επιφάνεια διάσπαρτες τρύπες, συγκεκριμένο αριθμό και σε συγκεκριμένες θέσεις. Κι αυτό συμβαίνει ανάλογα με το μέγεθος που οι παρασκευαστές επιθυμούν να δώσουν στα κράκερ.
Για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, οι τρύπες είναι αυτές που διαφοροποιούν εν τέλει τα κρακεράκια από τα μπισκότα, τα οποία πρέπει να φουσκώσουν, ενώ τα κράκερ πρέπει να ψηθούν και να προκύψουν λεπτά και τραγανά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου