Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 21, 2023

Γιατί τα κρακεράκια έχουν πάντα τρύπες;

 Είναι αυτές που τα κάνουν να ξεχωρίζουν

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει ή να μην του έχετε δώσει σημασία. Μάλλον όμως ήρθε η ώρα. Τα κρακεράκια, όποια και αν αγοράσετε, έχουν πάντα τρύπες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Οι μικροσκοπικές πολλαπλές αυτές τρύπες πάνω στα κράκερ, υπάρχουν γιατί επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη όσο αυτά ψήνονται. Με αυτόν τον τρόπο, τα κρακεράκι, παραμένουν λεπτά και πολύ τραγανά και δεν φουσκώνουν, σε αντίθεση με τα μπισκότα.

Αφού αυτοί που τα παρασκευάζουν τα πλάσουν σε αρκετά λεπτό μέγεθος, με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζουν στην επιφάνεια διάσπαρτες τρύπες, συγκεκριμένο αριθμό και σε συγκεκριμένες θέσεις. Κι αυτό συμβαίνει ανάλογα με το μέγεθος που οι παρασκευαστές επιθυμούν να δώσουν στα κράκερ.


Για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, οι τρύπες είναι αυτές που διαφοροποιούν εν τέλει τα κρακεράκια από τα μπισκότα, τα οποία πρέπει να φουσκώσουν, ενώ τα κράκερ πρέπει να ψηθούν και να προκύψουν λεπτά και τραγανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου