Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 15, 2023

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ προς την αντιπολίτευση για τα Τέμπη...



Η αντίστροφη μέτρηση για να έρθει στην Βουλή η τραγωδία των Τεμπών

ξεκίνησε καθώς συζητείται αύριο η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αλλά φαίνεται ότι δυστυχώς και αυτό το θέμα απειλείται να παρασυρθεί στις μυλόπετρες του κομματικού ανταγωνισμού...
Η μεν κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τον εκφυλισμό της έρευνας. Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης όμως αυτή είναι μια κορυφαία ώρα ευθύνης. Καλό θα ήταν επομένως να “ακούσουν”, όλα, με προσοχή τους συγγενείς των θυμάτων που αναζητούν, πάνω απ' όλα, δικαίωση για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν.

“Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχετε ξεκινήσει κάποια διαδικασία έχετε κάνει σοβαρό λάθος για τον ίδιο ακριβώς λόγο, που είναι υπερβολικά απλός, αντικειμενικός και δεν χωράει πολιτική ανάλυση: η ΝΔ έχει ισχυρή πλειοψηφία με 158 βουλευτές” επισημαίνει το αυτονόητο, κατ΄ αρχάς, ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του 34χρονου Βάιου που είχε καθίσει μαζί με την κοπέλα του σε από τα πρώτα βαγόνια του μοιραίου τρένου. Και όντως, τόσο σε εξεταστική όσο και προανακριτική, η πλειοψηφία “γαλάζια” θα είναι...

“Από τη στιγμή πάντως που αποφάσισαν να ξεκινήσει αυτή η όποια διαδικασία, για όποιο λόγο και αν έγινε αυτό” συνεχίζει “η μόνη επιλογή που έχετε είναι να το πάτε μέχρι τέλους, να κάνετε την καλύτερη δυνατή δουλειά χωρίς μικροπολιτική, και να υπερψηφίσετε όλες τις διαδικασίες. Τουλάχιστον να υπάρχουν 142 ψήφοι σε όλες τις διαδικασίες και να βλέπει η κυβέρνηση ότι για τα Τέμπη είναι όλοι οι υπόλοιποι απέναντι”.

Χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να συμφωνήσει κανείς με αυτό, σημειώνει -και σωστά- πως “η ΝΔ όταν το θέμα φτάσει στο κρίσιμο σημείο θα ψηφίσει σαν μπλοκ 158 και θα απορριφθούν όλα” και γι αυτό “σας αφήνει (σ.σ. την αντιπολίτευση) απλώς να τσακώνεστε μεταξύ σας και να χάνετε ψήφους. Και εσείς παίζετε ήδη αυτό το παιχνίδι”.

Ευχόμενος να κάνει “λάθος”, όσον αφορά την επιμέρους στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Β. Βλάχος στέλνει προς όλους τους βουλευτές της, λίγο πριν δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες, το εξής ηχηρό μήνυμα: “Δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό και θεωρητικό επιχείρημα που μπορεί να μου φέρετε, πλέον θα κριθείτε αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα: Πρώτα Δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών. Και μετά θα έχετε το δικαίωμα να αναζητήσετε δικαιοσύνη για όποιο άλλο σιδηροδρομικό ζήτημα θέλετε. Αν δεν έρθει το δίκαιο αποτέλεσμα, το κρίμα στο λαιμό σας”.

Αυτή τη φωνή, που αντιπροσωπεύει σίγουρα και όλες τις άλλες οικογένειες, ας την ακούσουν με προσοχή. Και ας μην φανούν κατώτεροι των περιστάσεων...
Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου