Το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ διατηρείται έως και 3 μέρες, τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 8 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζ. νερό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια (άλλη τόση αν θέλετε να περιχύσετε το κέικ σας με λιωμένη σοκολάτα)
Διαδικασία
- Για το ψήσιμο του νηστίσιμου σοκολατένιου κέικ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα 26 – 28 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, τις βανίλιες, το λάδι, το ξίδι και το νερό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι
- Βάζετε το μείγμα στη φόρμα.
- Ανακατεύετε τα κομματάκια κουβερτούρας στο μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 45 – 50 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του- αν εξέλθει χωρίς υπολείμματα ζύμης, είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο και ξαναδοκιμάζουμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για περίπου 15 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.
- Μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα για να περιχύσετε πάνω από το κέικ σας για έξτρα σοκολατένια γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου