Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 22, 2023

Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτή επειδή δεν τον άφησε να… καπνίσει

Ακόμη ένα περιστατικό βίας κατά ιατρονοσηλευτικού προσωπικού καταγράφηκε, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
 Αυξάνονται τα περιστατικά βίας κατά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, με την κυβέρνηση να μην θωρακίζει τα νοσοκομεία και να μένει θεατής σε όσα συμβαίνουν.


Το νέο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στη χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.


«Νταής νοσηλευόμενος ασθενής που έκανε μικρό χειρουργείο έβριζε τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει. Σηκώθηκε και επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια  που  από τύχη γλύτωσε το κάταγμα στο χέρι από το ασφυκτικό σφίξιμο. Τρομοκρατήθηκαν οι δύο  νοσηλεύτριες πάρα πολύ», εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η αστυνομία διεξάγει ανάκριση για το περιστατικό, ωστόσο για να συλληφθεί ο κατηγορούμενος και να περάσει από τη διαδικασία του αυτοφόρου, θα πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση.


«Η συνάδελφος φοβάται τη στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι  η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.


Οι ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί άμεσα να βελτιωθεί η φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων και υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.


«Οι λιγοστοί υγειονομικοί δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούν ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση.  Δεν  είναι θαυματοποιοί να  νικάνε συνεχώς το θάνατο. Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων  υγειονομικών  από το ΕΣΥ», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου