Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 21, 2023

Δημόσιο: Αρχισυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει υδραυλικούς & κομμώτριες για φοροδιαφυγή!

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ για ένα διάστημα, Δ. Μπράτης,

κατήγγειλε σήμερα υδραυλικούς και κομμώτριες για φοροδιαφυγή!


Την αποκάλυψη κάνει σε ανακοίνωσή η ΔΑΣ, τονίζοντας ότι “στη σημερινή (20-11-2023) σύσκεψη των Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι των παρατάξεων ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΟΚ), έσπευσαν να υποστηρίξουν έμμεσα την κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στις μεγάλες αντιδράσεις που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει το «φορολογικό νομοσχέδιο» που επί της ουσίας φορτώνει νέα βάρη στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες”.


Και προσθέτει: Πιο συγκεκριμένα, υιοθέτησαν και αναπαρήγαγαν όλη τη συστημική κυβερνητική προπαγάνδα που κάνει λόγο για «ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν», με τον επικεφαλής της ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΟΚ) μάλιστα να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους των υδραυλικών και των κομμωτριών καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, το «διαίρει και βασίλευε».


Να σημειωθεί ότι επισήμως, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική, με αφορμή τις προς ψήφιση ρυθμίσεις, με τον πρόεδρο Ν. Ανδρουλάκη να αναφέρει ότι επιλέγεται ένας οριζόντιος τρόπος, που είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες».

 Επί του θέματος, η ΔΑΣ προσθέτει στην ανακοίνωσή της:


“…Ούτε κουβέντα για την φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, την αναβαλλόμενη φορολογία των Τραπεζών, τις φορολογικές υπεραποδόσεις από την φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων που αποφέρουν τεράστια κονδύλια στα κρατικά ταμεία τα οποία επιστέφουν και πάλι στους λίγους.


Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κλείνουν τα μάτια στον πραγματικό ελέφαντα που βρίσκεται στο δωμάτιο και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι οι υδραυλικοί και οι κομμώτριες και οι άνθρωποι που παλεύουν για ένα μεροκάματο.



Φαίνεται ότι σε ορισμένους δεν φτάνει το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν το 70% των αντεργατικών νόμων της Ν.Δ. αλλά έχουν βαλθεί να στηρίξουν το 100% της άθλιας κυβερνητικής προπαγάνδας. Όλοι μαζί και εναλλάξ διατήρησαν και εφάρμοσαν να πληρώνει το 95% των φόρων ο λαός και μόλις το 5% το κεφάλαιο.


Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν αυτές οι ηγεσίες «γιατί η ΑΔΕΔΥ δεν έχει κύρος στους δημοσίους υπαλλήλους», «γιατί δεν καταφέρνει να κινητοποιεί δυνάμεις» κλπ. Όταν στηρίζεις την κυβερνητική πολιτική μέσα στους εργαζόμενους, όταν ταυτίζεσαι με στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου που στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού, όταν άμεσα ή έμμεσα αναπαράγεις τον κοινωνικό αυτοματισμό και την ανθρωποφαγία μέσα στους εργαζόμενους τότε έρχεται η ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση.


Καμία αναμονή, λοιπόν, τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, την αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., την κοινή – αγωνιστική δράση με όλες και όλους τους εργαζόμενους που ασφυκτιούν από αυτή την κατάσταση και καταλαβαίνουν πόσο μούφα είναι τα διάφορα τάχα μου δήθεν «προοδευτικά μέτωπα»”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου