Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 13, 2023

Αυτό το λαχανικό βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Είναι ένα από τα λαχανικά που έχει εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις στην

υγεία. Είναι θρεπτικό, νόστιμο και μπορεί να σας προσφέρει το 100% των αναγκών σας σε βιταμίνη Α, σύμφωνα με μελέτη.


Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και την προστασία της υγείας των ματιών. Ο λόγος; Για το καρότο που περιέχει δύο καροτενοειδή, την άλφα-καροτίνη και βήτα-καροτίνη. Τα δύο αυτά συστατικά είναι εξαιρετικά σημαντικά για την όραση.


Τα 4 οφέλη του καρότου που βοηθάει στον έλεγχο του βάρους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Εξισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα σας

Βοηθάει στην διαχείριση του βάρους

Στηρίζει το ανοσοποιητικό σας

Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου

Εξισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα σας

Αν και τα καρότα είναι γνωστό ότι έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σύγκριση με άλλα λαχανικά, έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food and Nutrition Sciences αναφέρει ότι οι άνθρωποι που είχαν χαμηλότερα επίπεδα καροτενοειδών – των χρωστικών που δίνουν στα καρότα το πορτοκαλί του χρώμα – είχαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης.

Αυτό υποδηλώνει ότι τα καροτενοειδή μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του διαβήτη και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.


Βοηθάει στην διαχείριση του βάρους

Εκτός από τις φυτικές ίνες που παρέχουν τα καρότα, είναι γεμάτα νερό. Ένα καρότο είναι στην πραγματικότητα αποτελείται κατά 88% από νερό. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα καταναλώνετε αισθάνεστε χορτασμένοι πιο πολλές ώρες.


Σε σύγκριση με άλλα λαχανικά, τα καρότα έχουν επίσης συσχετιστεί με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια μελέτη.


Στηρίζει το ανοσοποιητικό σας

Σε επιστημονικό άρθρο αναφέρει ότι το καρότο έχει δύο βιταμίνες που είναι ευεργετικές για το ανοσοποιητικό σύστημα: την βιταμίνη C και την βιταμίνη Α. Η βιταμίνη C στα καρότα βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς.


Η βιταμίνη Α υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα παίζοντας σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό και την προστασία των βλεννογόνων. Οι βλεννογόνοι λειτουργούν ως φραγμοί για να κρατήσουν τα μικρόβια έξω από το σώμα.


Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου

Οι φυσικές ενώσεις στα καρότα έχει αποδειχθεί ότι δρουν ως αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Μία από αυτές τις φυσικές ενώσεις είναι η λουτεΐνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον αμφιβληστροειδή από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Σύμφωνα με μελέτη η λουτεΐνη έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του εγκεφάλου σε υγιείς ηλικιωμένους.


Επίλογος

Επιπλέον το καρότο έχει τα αντιοξειδωτικά συστατικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που βοηθούν την υγεία των ματιών. Τα καρότα είναι νόστιμα και μία διατροφή πλούσια σε καρότα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και να μειώσει των κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου