Ένας χρήστης του TikTok αποκάλυψε ότι όλοι φτιάχνουμε τα ζυμαρικά με λάθος τρόπο. Η παραδοσιακή
μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει το μαγείρεμα των ζυμαρικών ξεχωριστά και στη συνέχεια την προσθήκη τους στη σάλτσα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κολλάνε τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γίνει πολύ πηχτή.Η μέθοδος που δημοσιεύτηκε σε video, στο λογαριασμό Monte’s Fine Foods στο TikTok, είναι ένα έξυπνο κόλπο που έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος ζυμαρικών, το συχνό λάθος που πρέπει να αποφεύγετε είναι ότι ρίχνετε τη σάλτσα στα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Το σωστό είναι το αντίθετο, δηλαδή να ρίχνετε τα ζυμαρικά, αμέσως μόλις βράσουν στη σάλτσα. Αυτό επιτρέπει στα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας.
Για να φτιάξετε ζυμαρικά σαν επαγγελματίας σεφ ακολουθείστε τα εξής βήματα:
1. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2. Προσθέστε αλάτι στο νερό.
3. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα.
5. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα καλά.
6. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
7. Σερβίρετε αμέσως.
Η μέθοδος του TikTok είναι ένα δημοφιλές κόλπο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά.
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να μαγειρέψουν τα ζυμαρικά ξεχωριστά και στη συνέχεια να προσθέσουν λίγη σάλτσα κατά το σερβίρισμα. Αυτό τους επιτρέπει να ελέγξουν την ποσότητα σάλτσας που θέλουν στα ζυμαρικά τους. Άλλοι μαγειρεύουν τα ζυμαρικά σε λίγο νερό και στη συνέχεια τα προσθέτουν στη σάλτσα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας των ζυμαρικών.
Εν τέλει, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε ζυμαρικά είναι αυτός που σας αρέσει περισσότερο. Δοκιμάστε διαφορετικές μεθόδους και βρείτε αυτήν που σας δίνει τα πιο νόστιμα αποτελέσματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου