Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 14, 2023

MAINETAI ο «πόλεμος στα νοσοκομεία»! «ΣΤΑΜΑΤΑ για 48 ώρες η ανθρωπιστική επιχείρηση στη Γάζα...

 

Η ανθρωπιστική επιχείρηση στη Γάζα θα σταματήσει τις επόμενες 48 ώρες, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος καυσίμων στη Γάζα, ανακοίνωσε ο Τόμας Γουάιτ, διευθυντής της UNRWA.

Τραγικό – Πέντε από κάθε 1.000 που πεθαίνουν στη Γάζα είναι μαθητές


Η Παλαιστινιακή Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 3.117 μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.
Είκοσι τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, κατά την ίδια περίοδο.

Όλες οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν κλείσει από τις 7 Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 608.000 μαθητές δεν έχουν πάει σχολείο από τότε.
Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 70 κυβερνητικά και 145 σχολικά κτίρια της UNRWA χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για τους εσωτερικά εκτοπισμένους.
Η υπηρεσία έδωσε επίσης τους ακόλουθους αριθμούς:
Τραυματισμένοι μαθητές: 4.613 στη Γάζα και 250 στη Δυτική Όχθη
Κρατούμενοι μαθητές: 67 στη Δυτική Όχθη
Δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων που σκοτώθηκαν: 130 στη Γάζα
Εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων που τραυματίστηκαν: 403 στη Γάζα και 40 στη Δυτική Όχθη
Επιθέσεις σε κυβερνητικά σχολεία: 239 στη Γάζα και 27 στη Δυτική Όχθη
Κυβερνητικά σχολεία που καταστράφηκαν: 45 στη Γάζα
Επιθέσεις σε σχολεία της UNRWA: 50 στη Γάζα

Πού βρίσκονται τα νοσοκομεία που έχει στοχοποιήσει ο ισραηλινός στρατός
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει ότι το νοσοκομείο Al-Shifa – το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας – «δεν λειτουργεί πλέον ως νοσοκομείο».
Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι υπάρχουν «συνεχείς πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί στην περιοχή» γύρω από αυτό στην πόλη της Γάζας.
Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, τρία μωρά φέρονται να έχουν πεθάνει, από τα 39 που δεν μπορούσαν πλέον να λάβουν εντατική θεραπεία λόγω της έλλειψης καυσίμων.
Την Κυριακή, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PCRS) ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο Al-Quds είχε ξεμείνει από καύσιμα και δεν λειτουργούσε πλέον.
Τη Δευτέρα, η PCRS ανέφερε ότι υπήρχαν «έντονα πυρά» και «βομβαρδισμοί» στην περιοχή και ότι ισραηλινά τανκς και στρατός βρίσκονταν κοντά στο νοσοκομείο, «από όλες τις κατευθύνσεις».
Η PCRS σημείωσε ότι το ιατρικό προσωπικό και οι ασθενείς ήταν παγιδευμένοι χωρίς φαγητό, νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα και ότι μια αυτοκινητοπομπή που συνοδευόταν από τον Ερυθρό Σταυρό για την εκκένωση του νοσοκομείου σταμάτησε λόγω των επικίνδυνων συνθηκών στη διαδρομή.
Το εξειδικευμένο νοσοκομείο για παιδιά Rantisi και η παρακείμενη εγκατάσταση Al-Nasr στα βόρεια της πόλης της Γάζας εκκενώθηκαν την Παρασκευή, εκτός από ελάχιστους ασθενείς και προσωπικό που παρέμειναν. Το Rantisi διέθετε τον μοναδικό παιδιατρικό καρκινικό θάλαμο της Γάζας.

Οι IDF λένε ότι σκότωσαν «21 τρομοκράτες» που τους πυροβολούσαν από νοσοκομείο στη Γάζα
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν «μια ομάδα 21 τρομοκρατών» που άνοιξαν πυρ εναντίον τους από την είσοδο του νοσοκομείου Al-Quds στην πόλη της Γάζας.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η ομάδα ήταν ενσωματωμένη σε μια ομάδα πολιτών στην είσοδο του νοσοκομείου όταν πυροβόλησε με RPG και φορητά όπλα προς τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και οβίδες.
Στην απόπειρα ενέδρας συμμετείχαν και άλλοι «τρομοκράτες» που βγήκαν από κτίρια της περιοχής και αργότερα κρύφτηκαν στην περιοχή του νοσοκομείου, λένε οι IDF.


Τα λύματα ρέουν στους βομβαρδισμένους δρόμους της Γάζας
Τα λύματα ξεχειλίζουν στους δρόμους της Γάζας εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος προκαλώντας υγειονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.
«Η πλήρης διακοπή όλων των αντλιών λυμάτων – που οδήγησε στην υπερχείλιση των λυμάτων στους δρόμους και τις γειτονιές – δημιουργεί ένα υγειονομικό και περιβαλλοντικό έκτρωμα και την εξάπλωση ασθενειών», δήλωσε ο Ahmad al-Soufi, πρόεδρος του δήμου της Ράφα.
«Γινόμαστε πλέον μάρτυρες μιας επιδείνωσης της περιβαλλοντικής κατάστασης που προκύπτει από τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους, τα σοκάκια και όλες τις γειτονιές και την εξάπλωση ασθενειών και επιδημιών κάθε είδους» πρόσθεσε.

14 νυχτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη
Υπήρξαν περίπου 14 επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λίγο λιγότερες από τον μέσο όρο των περίπου 40 επιδρομών ανά νύχτα από τις 7 Οκτωβρίου, αλλά εξακολουθούν να είναι επιθέσεις σοβαρών συνεπειών.
Σημειώθηκαν επίσης 50 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι από 2.500 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τις 7 Οκτωβρίου και βρίσκονται σε διοικητική κράτηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να κρατούνται χωρίς δίκη ή κατηγορία επ‘ αόριστον.

Η διακοπή των επικοινωνιών θα επιδεινώσει την κρίση
Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι ένα μπλακ-άουτ στις επικοινωνίες στη Γάζα –που αναμένεται την Πέμπτη– θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας με τους πρώτους ανταποκριτές και δεν θα υπήρχε τρόπος να κινηθούν οι διασώστες.
Ο Παλαιστίνιος υπουργός τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι όλες οι επικοινωνίες στη Γάζα θα σταματήσουν εντελώς λόγω της έλλειψης καυσίμων για την ηλεκτροδότηση.
«Οι απελπισμένοι Παλαιστίνιοι δεν θα είναι σε θέση να ζητήσουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, διάσωσης και ανακούφισης», δήλωσε το γραφείο του ΟΗΕ.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, ανησυχούμε βαθύτατα ότι θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολο να λάβουμε πληροφορίες από το εσωτερικό της Γάζας, μεταξύ άλλων για παραβιάσεις των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου