Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 07, 2023

Γιγαντιαία τρύπα «καταπίνει» αυλή ζευγαριού – Τι ανακάλυψαν ότι συνέβη πριν 120 χρόνια

Mια τρομακτική τρύπα, άνοιξε στην αυλή ενός ζευγαριού συνταξιούχων

στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και «κατάπιε» μέρος του κήπου. Το ζευγάρι έκανε μία ανατριχιαστική ανακάλυψη για το τι συνέβη πριν 120 χρόνια στην περιοχή που κατασκεύασαν το σπίτι τους.


Οι σοκαρισμένοι γείτονες είπαν στους Lynn και Ray McKay ότι υπήρχε μια τεράστια τρύπα δίπλα στο σπίτι τους. Το ζευγάρι έσπευσε θορυβημένο στο σπίτι και εντόπισε την τρύπα, που ήταν περίπου ένα μέτρο σε πλάτος.


Ο Ray McKay είπε στο ABC News: «Βγήκα έξω και βλέπω μια τρύπα στο έδαφος. Ήταν μία μικρή τρύπα, γύρω στο ένα μέτρο, αλλά συνέχιζε να μεγαλώνει. Σοκαριστήκαμε σοβαρά αφού την είδαμε».


 Στη συνέχεια ακολούθησε ένας εφιάλτης για το ζευγάρι, που δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τρομακτικό γεγονός. Την επόμενη μέρα, η τρύπα είχε διογκωθεί και έγινε μια τεράστια κοιλότητα, η οποία είχε διάμετρο περίπου 15 μέτρα και ήταν γεμάτη νερό.

Αμέσως πίστεψαν ότι είχε σπάσει κάποιος σωλήνας νερού και γι’ αυτό ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία. Ωστόσο το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχαν σωλήνες σε εκείνη την περιοχή, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάτι τέτοιο.

τρύπα συνταξιούχοι σπίτι Αυστραλία

Ο δήμαρχος της περιοχής Paul Pisasale είπε στο ζευγάρι ότι το σπίτι τους ήταν χτισμένο πάνω από ένα ορυχείο από το παρελθόν της εξόρυξης άνθρακα που χρονολογείται από το 1885.

«Εντοπίσαμε το γεγονός ότι υπάρχει ένα φρεάτιο τοποθετημένο εδώ πριν από πολλά πολλά χρόνια. Η τρύπα της αυλής ήταν η κατάρρευση ενός εξερευνητικού φρεατίου που σκάφτηκε μεταξύ 1903 και 1920, που δεν καταγράφηκε ποτέ σωστά από τους ανθρακωρύχους», είπε ο δήμαρχος της περιοχής. Και συνέχισε: «Ήταν απλώς ένα φρεάτιο που δημιούργησαν. Τότε, ήταν πολύ κακοί στο να κρατούν αρχεία».

Στη συνέχεια, το σπίτι του ζευγαριού ήταν γεμάτο με προσωπικό από το ορυχείο, το οποίο ανέλαβε την γιγαντιαία δουλειά να επισκευάσει την τρύπα. Στο ακίνητο αποκλείστηκε και το ζευγάρι των συνταξιούχων απομακρύνθηκε προσωρινά.

Μια ανασκόπηση στους ιστορικούς χάρτες και τα σχέδια των ορυχείων στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Ορυχείων. «Το τμήμα συνεργάζεται με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς για να καθορίσει μια κατάλληλη μέθοδο άντλησης και διάθεσης του νερού από την καταβόθρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι δύο συνταξιούχοι έγιναν μάρτυρες τεράστιων ζημιών στην περιουσία τους. Το 2011 έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους στις πλημμύρες του Κουίνσλαντ, που κατέστρεψαν το σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου