Την μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας έφτιαξαν και φέτος σε μία
κοινή γιορτή τους, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο δήμος Περιστερίου. Το γιγάντιο γλύκισμα μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων έσπασε όλα τα ρεκόρ.Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 65 χιλιάδες κομμάτια, τους 9 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε πρωτοχρονιάτικα δώρα.
Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα. Στην παρασκευή συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 5.500 kg αλεύρι, 1.700 kg ηλιέλαιο – λάδι, 500 kg ζάχαρη, 520 kg άχνη, 5.000 αυγά, 30kg πορτοκάλια ξύσμα, 75 kg κονιάκ, 70 kg κανέλλα τριμμένη.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε χθες (29/12) τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε χθες (29/12) τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου