Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 08, 2023

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο;

Για να απαντηθεί αυτό, πρέπει πρώτα να απαντηθεί ακόμα μια ερώτηση
 Μπορούμε να γράψουμε αρκετούς καταρράκτες για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση αλλά δεν θα ήταν ακριβές. Για να απαντηθεί σωστά η παραπάνω ερώτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ακόμα μια. Σε ύψος; Σε πλάτος; Σε τόνους νερού;



Εξαρτάται τι ακριβώς θέλει να μάθει κάποιος, γιατί μπορεί να απαντήσουμε στο ποιος είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης, αλλά η λέξη μεγαλύτερος είναι λίγο αφηρημένη. Τι εννοεί ο καθένας όταν ρωτάει; Τον υψηλότερο, τον πιο πλατύ ή εκείνον που φιλοξενεί το περισσότερο νερό;

Υπάρχουν απαντήσεις φυσικά και στις τρεις ερωτήσεις. Και μπορείτε να δίνετε και τις τρεις απαντήσεις όταν σας ρωτάνε, για να λύνετε οποιαδήποτε απορία.



Ο υψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο είναι το «Πήδημα του Αγγέλου»
στην Βενεζουέλα. Το ύψος του φτάνει τα 979 μέτρα και είναι 18 φορές υψηλότερος από τον πιο διάσημο καταρράκτη του κόσμου, εκείνον του Νιαγάρα.





Ο πιο πλατύς καταρράκτης του κόσμου βρίσκεται στην Ασία και είναι φυσικό σύνορο μεταξύ του Λάος και της Καμπότζης. Ονομάζεται Khone και φτάνει σε πλάτος τα 10 χιλιόμετρα από τη μια άκρη στην άλλη.





Όσον αφορά τη μεγαλύτερη ροή του νερού, ο καταρράκτης που βρίσκεται στην κορυφή είναι ο καταρράκτης Ίνγκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο. Η ροή του σε κυβικά μέτρα νερού φτάνει τα 25.768 το δευτερόλεπτο, 10 φορές περισσότερο από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου