Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 29, 2024

Επείγον: Γενοκτονία στη Γάζα

Φίλες, φίλοι,

Το μεγαλύτερο δικαστήριο του κόσμου μόλις διέταξε το Ισραήλ να αποτρέψει πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα!


Οι δικαστές ήταν ξεκάθαροι: 25.700 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί. 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και το 93% του πληθυσμού κινδυνεύει με λιμοκτονία. Η καταστροφή είναι αδιαμφισβήτητη.


Μέχρι να υπακούσει το Ισραήλ, o κίνδυνος της γενοκτονίας μεγαλώνει με κάθε λεπτό που περνά. Αλλά τώρα υπάρχει ένας τρόπος να τη σταματήσουμε!


Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ, και μαζί μπορούμε να πιέσουμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν κι άλλες κυβερνήσεις να κάνουν το Ισραήλ να υπακούσει στους δικαστές. Το Avaaz εργάζεται πυρετωδώς για μια δυναμική εκστρατεία, κι η δωρεά σου μπορεί να μας κάνει ασταμάτητους. Διαμαρτυρίες, διαφημίσεις και συνεχόμενες δράσεις… όσες περισσότερες δωρεές συγκεντρώσουμε, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή μας.


Και δεν θα σταματήσουμε εκεί. Δημοσιογράφοι κι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα χρειάζονται απεγνωσμένα χρηματοδότηση για να συνεχίσουν να συλλέγουν στοιχεία για εγκλήματα πολέμου. Μπορούμε να τους παρέχουμε κάμερες, υπολογιστές και προστατευτικό εξοπλισμό, βοηθώντας να χτιστεί μια ισχυρή υπόθεση εναντίον του Ισραήλ.


Η στήριξή σου είναι κρίσιμη. Όλα όσα κάνει το Avaaz χρηματοδοτούνται στο 100% από ανθρώπους όπως εσύ.


Η Γάζα έχει γίνει κόλαση επί Γης. Αλλά μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να μπει τέλος σ’ αυτήν τη φρίκη. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

 Το μεγαλύτερο δικαστήριο του κόσμου συμφώνησε κατηγορηματικά ότι οι ενδείξεις γενοκτονίας υπάρχουν παντού. Το Ισραήλ δεν αφήνει να μπουν τρόφιμα και φάρμακα, σκοτώνει αθώους αμάχους εν ψυχρώ, κι έχει αφήσει άστεγο το 85% του πληθυσμού της Γάζας.


Τώρα οι δικαστές έδωσαν εντολή να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να αποτραπούν πράξεις γενοκτονίας, όπως η δολοφονία Παλαιστινίων, αλλά δεν μπορούν να επιβάλουν την απόφαση μόνοι τους. Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ κι άλλες χώρες πρέπει να αναγκάσουν το Ισραήλ να συμμορφωθεί, κι εμείς μπορούμε να τους πιέσουμε υποστηρίζοντας ακτιβιστές, δημοσιογράφους κι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα και σ’ όλο τον κόσμο να ξεσηκωθούν τώρα.


Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές θα μπορέσουμε:

Να ξεκινήσουμε μια δυναμική παγκόσμια εκστρατεία για να πιέσουμε τους συμμάχους του Ισραήλ να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψουν να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Να στηρίξουμε δημοσιογράφους στη Γάζα, με προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά και τεχνολογικά μέσα όπως υπολογιστές, κάμερες, ηλιακούς φορτιστές κι άλλα απαραίτητα είδη.

Να χρηματοδοτήσουμε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη για να καταγράψουν εγκλήματα πολέμου κι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συμβαίνουν στη Γάζα και σ’ άλλα μέρη της Παλαιστίνης.

Να στηρίξουμε δικηγόρους κι ακτιβιστές που τα βάζουν με όσους παρέχουν όπλα στο Ισραήλ.

Να στηρίξουμε ειρηνικούς ακτιβιστές στη Γάζα, που αγωνίζονται για ειρήνη και δικαιοσύνη.

Το κίνημά μας αρνείται να κάνει τα στραβά μάτια στη φρίκη που εξελίσσεται στη Γάζα. Σου υποσχόμαστε πως το Avaaz δεν θα σταματήσει μέχρι να υπάρξει ειρήνη και να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς εσένα. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,


Kaitlin, Mike, Marigona, Fadi, Jon, Sofia, Abdelrahman κι όλη η ομάδα του Avaaz


ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου