Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 20, 2024

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, από την στιγμή της εμφάνισης τους το 2006 ήρθαν για να μείνουν. Απέκτησαν

φανατικούς υποστηρικτές παγκοσμίως και η δημοτικότητα τους αυξάνει συνεχώς, καθώς και η κοινότητα των ατμιστών. Τα ecigs είναι συσκευές που ατμοποιούν το υγρό αναπλήρωσης, το οποίο είναι απαραίτητο για την λειτουργία τους. Είναι εκείνο που παράγει τα αρώματα, ο λόγος που το vaping έχει γίνει πια αγαπημένη συνήθεια. Εάν αναρωτιέστε ποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο να αγοράσω, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Παρακάτω, περιέχονται συμβουλές με σκοπό την ενημέρωση πριν την προμήθεια του:

Τύποι Ηλεκτρονικών Τσιγάρων

Τα ecigs χωρίζονται σε 4 τύπους, που θα αναλύσουμε παρακάτω. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα κάθε κατηγορίας. Έτσι, θα καταλήξετε σε εκείνο που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:

• Cig-Alike Vapes: Μοιάζουν με το κοινό τσιγάρο μιας που αποτελούν την πρώτη γενιά ηλεκτρονικών τσιγάρων. Είναι η πιο οικονομική επιλογή, εύκολα στην χρήση και αρκετά διακριτικά. Στα αρνητικά τους στοιχεία συγκαταλέγεται η περιορισμένη γκάμα eliquids, ενώ η παραγωγή ατμού είναι λιγότερη.

 • VapePens:Ο σχεδιασμός τους θυμίζει “στυλό”, και είναι λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος από την προηγούμενη κατηγορία. Θεωρούνται προσιτά από οικονομική άποψη, ενώ μπορείτε να έχετε μια εμπειρία MTLή DTL. Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης εισροής αέρα και θερμοκρασίας. Όμως, η μπαταρία τους δεν διαρκεί πολύ, είναι ευαίσθητα και το κόστος συντήρησης είναι υψηλό σχετικά.

• PodModVapes: Παράγονται είτε ως disposable είτε ως επανα – χρησιμοποιούμενες συσκευές. Στα θετικά τους, προσθέτουμε την ευρεία ποικιλία μοντέλων στην αγορά. Το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές eliquids που τα συνοδεύουν. Τα μειονεκτήματα τους είναι η χαμηλή παραγωγή ατμού, η μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ δεν επιδέχονται εξατομίκευση.

• ModVapes:Πρόκειται για την τελευταία γενιά των ecigs. Είναι τα πιο προηγμένα τεχνολογικά, επιδέχονται ρυθμίσεις στα wattage και θερμοκρασία. Επιπλέον, ρυθμίζετε την εισροή αέρα και τα εξατομικεύετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τα μειονεκτήματα τους είναι η ακριβή συντήρηση τους, ενώ είναι πιο βαριά και μεγαλύτερα σε όγκο.

Ποιος τύπος ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες

Εάν είστε αρχάριος ατμιστής, προτιμήστε ένα PodVapeή ένα Cig-AlikeVape. Στην αντίθετη περίπτωση, όπου έχετε εξοικειωθεί με το vaping, τα ModVapes είναι η τέλεια επιλογή, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια.


Κορυφαίες Μάρκες Ηλεκτρονικών Τσιγάρων


Στη βιομηχανία του ατμίσματος κυκλοφορούν πολλά προϊόντα, όμως σας παραθέτουμε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων, η ιδανική επιλογή για κάθε χρήστη:

Aspire:Ιδρύθηκε το 2013 και έκτοτε αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία με υψηλά πρότυπα στη δημιουργία ecigs, όπως VapeKits, PodκαιModVapes, Swags ήVapeTanks. Φημίζονται για τον μοντέρνο σχεδιασμό τους και την εξατομίκευση που προσφέρουν στους ατμιστές.

Innokin:Μια ακόμη καινοτόμος εταιρεία με κύριο χαρακτηριστικά την ποιότητα, αλλά και τις πολλές προσφερόμενες επιλογές σε ecigs. Με 10+ χρόνια στον χώρο, ακολουθεί μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση και αυτό είναι που την κάνει να διακρίνεται.

Vaporesso: Μια εταιρεία που στηρίζεται στην χρήση υψηλής τεχνολογίας για την δημιουργία των προϊόντων της. Στόχος της είναι η αναβάθμιση της εμπειρίας του χρήστη. Επενδύει κεφάλαιο και ανθρώπινους πόρος για την βελτίωση του σχεδιασμού των ecigs, γεγονός που την τοποθετεί στην λίστα με τους πρωτοπόρους στον χώρο.

Συστατικά και Υγρά Αναπλήρωσης

Τα συστατικά των υγρών αναπλήρωσης είναι 4: Η Πολυπρενογλυκόλη(PG), φυτική γλυκερίνη (VG), αρώματα και νικοτίνη. Τα στοιχεία των PGκαιVG διαφέρουν, όσον αφορά τις αναλογίες τους. Στο εμπόριο κυκλοφορούν σε συγκεντρώσεις πχ. 80/20 ή 50/50 και προσφέρουν διαφορετικές ατμιστικές εμπειρίες.

Σημασία της επιλογής υγρού με κατάλληλη συγκέντρωση νικοτίνης

Η επιλογή υγρού με κατάλληλη συγκέντρωση νικοτίνης επηρεάζει το πως θα βιώσετε το άτμισμα. Όταν ένα υγρό αναφέρει πχ. 1,8% νικοτίνη, αυτό μεταφράζεται σε 18 mg. Χρειάζεται έξτρα προσοχή, επειδή η νικοτίνη σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να γίνει τοξική. Ανάλογα με το αν είστε μέτριος ή βαρύς χρήστης, θα πρέπει να επιλέξετε και το αντίστοιχο ποσοστό.

Προσοχή στα συστατικά: Τι πρέπει να αποφεύγετε

Τα συστατικά πρέπει να είναι ελεγμένα από επίσημη πηγή σε κάθε περίπτωση. Εάν παρατηρήσετε αλλοίωση, μην χρησιμοποιήσετε το υγρό αναπλήρωσης. Επίσης, μην το εκθέτετε σε υψηλές θερμοκρασίες και ελέγξτε την ημερομηνία λήξης.

Δοκιμή πριν την Αγορά

Πριν προβείτε στην αγορά ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, χρήσιμο είναι να το δοκιμάσετε εκ των προτέρων. Μπορείτε να ζητήσετε από φίλους να χρησιμοποιήσετε την συσκευή τους για να ατμίσετε. Αυτό βέβαια είναι σχετικό, μιας που η δυνατότητα να βρείτε διαθέσιμη κάθε κατηγορία – είναι μάλλον απίθανο. Υπάρχει όμως η επόμενη λύση:

Πού και πώς μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα μοντέλα

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε ένα φυσικό κατάστημα με ατμιστικά προϊόντα. Το εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να σας συστήσει τις πιο ιδανικές επιλογές και να πειραματιστείτε, ανάλογα. Προσπαθήστε να δείτε κάθε τύπο συσκευής, επειδή ίσως καταλήξετε σε κάτι πολύ πιο διαφορετικό από εκείνο που είχατε αρχικά φανταστεί.

Συμβουλές για την αξιολόγηση της ποιότητας κατά τη δοκιμή

Η ποιότητα είναι ο νούμερο 1 κανόνας απόλαυσης και ασφάλειας για το ταξίδι σας στο άτμισμα. Είναι φυσιολογικό, εάν δεν έχετε ατμίσει ποτέ, να παρουσιαστεί ένας ελαφρύς βήχας. Κυρίως, όταν δεν γνωρίζετε τον τρόπο. Παρόλα αυτά, τα αρώματα θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτό που περιγράφουν. Το ίδιο και οι συσκευές ατμίσματος, θα πρέπει να είναι χωρίς ελαττώματα και να λειτουργούν σωστά. Ζητήστε εγγύηση συσκευής σε κάθε περίπτωση.

Κόστος και Προϋπολογισμός

Το αρχικό κόστος έχει να κάνει με τον τύπο ηλεκτρονικού τσιγάρου που θα επιλέξετε. Ξεκινώντας από ένα disposable, η τιμή έρχεται στα 7 ευρώ περίπου, ενώ στα ModBoxes, μπορεί να ξεπεράσει και τα 80 ευρώ. Εδώ όμως, έχουμε μια μεμονωμένη αγορά και εφόσον προσέχετε την συντήρηση του ecig, αυτό θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συμφέρουν όμως στην πραγματικότητα;

Σύγκριση κόστους με τα συμβατικά τσιγάρα

Τα συμβατικά τσιγάρα πωλούνται από 4 ευρώ το πακέτο. Ένας μεσαίος καπνιστής που κάνει χρήση 1 πακέτου ημερησίως, θα πληρώσει 120 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, για έναν ατμιστή το κόστος είναι μόλις τα μισά έξοδα. Τα υγρά αναπλήρωσης είναι αρκετά οικονομικά, έρχονται σε διαφορετικού μεγέθους συσκευασίες, και εάν είστε ένας μεσαίου τύπου ατμιστής, δεν θα ξεπερνάτε τα 60 ευρώ μηνιαίως.

Κρυφές δαπάνες: ανταλλακτικά και αναλώσιμα

Φυσικά και υπάρχει η συντήρηση της συσκευής, αλλά και τα ανταλλακτικά σύμφωνα με το μοντέλο που θα προμηθευτείτε. Θα χρειάζεστε αντιστάσεις τακτικά, με βάση το πόσο συστηματικά ατμίζετε. Συνήθως είναι 1 αντίσταση ανά 2 εβδομάδες. Υπολογίστε μαζί και τα αναλώσιμα, όπως τα eliquids, αλλά και τυχόν αλλαγές ανταλλακτικών σε περίπτωση βλάβης.

Συμπεράσματα

Εφόσον το αποφασίσατε να προμηθευτείτε ένα ecig, υπολογίστε το αρχικό κόστος, αλλά και τις υπόλοιπες δαπάνες σε αναλώσιμα και εξαρτήματα. Δοκιμάστε από πρώτο χέρι να ατμίσετε πειραματικά, επισκέπτοντας ένα φυσικό κατάστημα ή με τη βοήθεια φίλων – ατμιστών. Έτσι, θα πάρετε μια πρώτη γεύση, ενώ θα είναι πιο εύκολο να αποφασίσετε ποια συσκευή σας ταιριάζει. Μην ξεχάσετε να προτιμήσετε επώνυμα καταστήματα με πιστοποιημένα προϊόντα τόσο για την ασφάλεια όσο και για την άριστη ποιότητα των προϊόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου