Υλικά
1 και κάτι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (λευκή)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα μήλα
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 1/2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. κανέλα
Έβαλα και λίγα καρύδια οποίος θέλει βάζει
1 κουταλια της σούπας υγρή βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε τη βανίλια ανακατέψτε ξανά.
Βγάλτε το μίξερ από την πρίζα και πιάστε μια κουτάλα σιλικόνης.
Βήμα 3
Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Πλύντε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε κυβάκια.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε με τα χέρια. Θα πρέπει να καλυφθούν τα κυβάκια μήλου με ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο.
Βάλτε τα μήλα στο μπολ με τη ζύμη και ανακατέψτε τα με τη μαρίζ.
Βήμα 5
Σε ένα ταψάκι βάλτε λαδόκολλα.
Ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε τη βανίλια ανακατέψτε ξανά.
Βγάλτε το μίξερ από την πρίζα και πιάστε μια κουτάλα σιλικόνης.
Βήμα 3
Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Πλύντε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε κυβάκια.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε με τα χέρια. Θα πρέπει να καλυφθούν τα κυβάκια μήλου με ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο.
Βάλτε τα μήλα στο μπολ με τη ζύμη και ανακατέψτε τα με τη μαρίζ.
Βήμα 5
Σε ένα ταψάκι βάλτε λαδόκολλα.
Ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου