Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 08, 2024

"ΚΙΝΗΣΕΙΣ" από τον (δήμαρχο) Χ. Δούκα με το βλέμα στην ...κεντροαριστερά

 

Έντονες είναι οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς για το μέλλον του χώρου ενόψει και των ευρωεκλογών οι οποίες για διαφορετικούς λόγους, αποτελούν ορόσημο για τους Στέφανο Κασσελάκη, Νίκο Ανδρουλάκη και Αλέξη Χαρίτση.
Η κοινή εκδήλωση Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη στις 13 Φεβρουαρίου με θέμα ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκαλεί ζυμώσεις αλλά και γκρίνιες στο παρασκήνιο τόσο σε Κουμουνδούρου όσο και σε Χαριλάου Τρικούπη.

«Η Νέα Αριστερά προσκλήθηκε στην εν λόγω εκδήλωση υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών. Ανταποκριθήκαμε θετικά, καθώς είμαστε πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο, ιδίως όταν αφορά το μέλλον του ευρύτερου χώρου, η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς άλλωστε έγινε αναγνωρίζοντας το κενό εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από την πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη» ανέφεραν πηγές της Νέας Αριστεράς με αφορμή τα έντονα σχόλια και σενάρια που πυροδοτεί η συνύπαρξη των «3» στην ίδια εκδήλωση.

Η διαρροή από τη Νέα Αριστερά γίνεται στον απόηχο των «καρφιών» από το Νίκο Παππά, μέσω του Action24 προς τον Διονύση Τεμπονέρα και όχι μόνο - στον οποίο καταλόγισε «προσωπικές στρατηγικές».

Μέσα σε αυτό το κλίμα των έντονων ζυμώσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση αλλά και με τον βουλευτή του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο.

Η συνάντηση επισήμως αφορούσε τα θέματα του Δήμου αλλά γενικότερα την αυτοδιοίκηση, ωστόσο αποκτά άλλο ενδιαφέρον δεδομένης της πολιτικής συγκυρίας και της καθαρής θέσης που έχει πάρει η Νέα Αριστερά υπέρ του διαλόγου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου