Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 20, 2024

Αλμυρή τεμπελόπιτα με πράσο.

 


Μια εύκολη και απλή συνταγή για πεντανόστιμη τεμπελόπιτα ή αλμυρό κέικ με πράσο, καρότο και μυρωδικά.


Μπορείτε να το απολαύσετε στο πρωινό σας, σαν σνακ για το γραφείο ή το σχολείο αλλά ακόμα και σαν κυρίως γεύμα, συνοδεία σαλάτας, ειδικά αν το εμπλουτίσετε με φέτα και άλλα τυριά.

Υλικά για τη Συνταγή

3 πράσα μέτρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 καρότο μεσαίο, τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι σπορέλαιο

½ φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Λίγο μπούκοβο νιφάδες (προαιρετικά)

Σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύνετε και στεγνώστε καλά τα πράσα και κόψτε τα σε ροδέλες. Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα στη χοντρή μεριά του τρίφτη και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Αφήστε τα στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάστε τα αυγά και ρίξτε το 1 φλιτζάνι λάδι, το γιαούρτι και το γάλα. Ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη.

3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα στέρεα υλικά δηλαδή τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, αν χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ποσότητα του αλατιού, αν θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο.

4. Ρίξτε τα στέρεα υλικά μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη ή το σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

5. Προσθέστε το πράσο, το καρότο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

6. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, κόψτε σε μερίδες και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το κέικ με 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη φέτα, ή με τυριά που λιώνουν, αλλά ειδικά στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε την ποσότητα του αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε.






το ειδαμε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου