Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 08, 2024

Γαύρος με σκορδόπρασα στο φούρνο


Μαγειρεύουμε γαύρο στο φούρνο με σκορδόπρασα για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.


Θα προσθέσουμε ένα κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο, λευκό κρασί και λίγο ξερό βασιλικό.


Καλή όρεξη.


Μερίδες: 4


Προετοιμασία: 15′


Ψήσιμο: 15′


Υλικά


1 κιλό γαύρος, καθαρισμένος


6 πράσα καθαρισμένα, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος


4 φρέσκα σκόρδα, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος


1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο


100 ml ελαιόλαδο


100 ml λευκό, ξηρό κρασί


1/4 κ.γ. βασιλικό ξερό, καλά τριμμένος


½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι


αλάτι κατά βούληση


Εκτέλεση


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πράσα που τα έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος σε χοντρές ροδέλες των 5 εκ., τα σκόρδα, το σέλινο, τον βασιλικό και 50 ml νερό. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, να αχνιστούν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.


Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.


Προσθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.


Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα σκορδόπρασα σε ένα μικρό ταψί, που να χωράει το γαύρο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε από πάνω το γαύρο, προσθέτουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

 Σερβίρουμε με απλό πιλάφι ή ντοματοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου