Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 29, 2024

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνήσουμε

Για πολλούς ο καφές είναι συνήθεια και ειδικά ο πρωινός, τον οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον καταναλώνουν με το που ξυπνάνε, χωρίς να φάνε κάτι πρώτα. Αλλά μάλλον αγνοούν ότι δεν πρέπει να τον πίνουν με άδειο στομάχι.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης & Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Μπαθ, εξετάστηκε και η επίδραση του πρωινού καφέ αλλά και εκείνη του διακοπτόμενου ύπνου σεμεταβολικούς δείκτες.


Έγιναν δοκιμές σε ανθρώπους που ήπιαν καφέ με το που σηκώθηκαν από το κρεβάτι και πριν φάνε πρωινό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο δυνατός καφές που καταναλώθηκε πριν από το πρωινό αύξησε κατά πολύ το μεταγευματικό γλυκαιμικό φορτίο κατά περίπου 50%.

 «Με απλά λόγια, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μας εξασθενεί όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ο καφές, ειδικά έπειτα από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό τρώγοντας πρώτα και πίνοντας καφέ αργότερα» είπε ο καθηγητής James Betts, από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου