Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 29, 2024

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

 

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ο James "Whitey" Bulger ήταν ένας μετρ του οργανωμένου εγκλήματος

που δρούσε κυρίως στην περιοχή της Βοστώνης. Γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1929 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ο Bulger ενεπλάκη σε εγκληματικές δραστηριότητες σε νεαρή ηλικία.



Ο Bulger κέρδισε τη... φήμη του μετά τη συμμετοχή του σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως εκβιασμό, διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες. Έγινε ένας από τους πιο φοβερούς και ισχυρούς μαφιόζους στη Βοστώνη κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Παρά τις εγκληματικές του δραστηριότητες, ο Bulger κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για πολλά χρόνια λόγω της ικανότητάς του να αποφεύγει την επιβολή του νόμου και την ιδιότητά του ως πληροφοριοδότη του FBI.



Ωστόσο, το 2011, μετά από 16 χρόνια φυγής, ο Bulger συνελήφθη τελικά στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Η γάτα και το τέλος της δράσης του

Ο Bulger ήταν το #2 στη λίστα του FBI με τους «Δέκα πιο Καταζητούμενους Φυγίτες» και, με τα δικά του λόγια, «μια γάτα με έκαψε». Ο Bulger και η επί χρόνια φίλη του, Catherine Greig, συνήθιζαν να βοηθούν έναν από τους γείτονές τους στη Σάντα Μόνικα να φροντίσει μια αδέσποτη γάτα. Μόνο αφού η γειτόνισσα μετακόμισε κατάλαβε ποιοι ήταν πραγματικά ο Bulger και ο Greig, οι άνθρωποι που χαιρετούσε κάθε μέρα.

Από εκεί οι αρχές μπήκαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν όπλα, πυρομαχικά και χρήματα.


Βρήκαν επίσης στοιχεία ότι ο Bulger σχεδίαζε να ταξιδέψει σε καζίνο στη Νεβάδα και να τα ξαφρίσει!

Το τέλος του

Βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Δυτικής Βιρτζίνια το 2018, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. Είχε πρόσφατα μεταφερθεί στην ομοσπονδιακή φυλακή.

Ωστόσο, ενώ η υγεία του δεν ήταν καλή, οι αναφορές αναφέρουν ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα επίθεσης ενός συγκρατούμενού του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου