Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 27, 2024

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Χάουαρντ Στερν αποκάλυψε ότι σκέφτηκε ακόμη και να αυτοκτονήσει.

Ο Μπάιντεν κάθισε για μια συνέντευξη-έκπληξη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Νέα Υόρκη. Σε ένα από τα πιο αποκαλυπτικά αποσπάσματα μίλησε για την απελπισία του μετά τον θάνατο της Νίλια και της 13 μηνών κόρης τους Ναόμι τον Δεκέμβριο του 1972.

«Δεν πίνω. Αυτό δεν είναι αρετή. Απλώς δεν έχω πιει ποτέ. Και συνήθιζα να κάθομαι εκεί και να σκέφτομαι: Νομίζω ότι θα βγάλω ένα μπουκάλι ουίσκι. Είχαμε πάντα αλκοόλ στο σπίτι… και θα πήγαινα να πιω και να μεθύσω και τελικά δεν μπορούσα ποτέ να το κάνω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 «Και πραγματικά σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται να είσαι τρελός για να αυτοκτονήσεις. Αν έχεις βρεθεί στην κορυφή ενός βουνού, νομίζεις ότι δεν πρόκειται να ξαναβρεθείς εκεί», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Και συνέχισε: «Και για μια στιγμή σκέφτηκα ότι ίσως να πάω στη γέφυρα Delaware Memorial Bridge και να πηδήξω αλλά είχα δύο παιδιά».


Η ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη αιφνιδίασε τους ακροατές. Ο Μπάιντεν έχει παραχωρήσει ελάχιστες συνεντεύξεις από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Λευκό Οίκο. Η εμφάνιση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμά του.

Πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη μετά από μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο σπίτι του ηθοποιού Μάικλ Ντάγκλας στην κομητεία Γουέστσεστερ.

Στη συνέχεια, πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, πέρασε από το στούντιο του Μανχάταν για να συνομιλήσει με τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή του Sirius XM Stern.

Η συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου είχε και κάποιες ειδήσεις. Είπε ότι θα ήταν «ευτυχής» να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή του ντιμπέιτ.

Ο Stern έκανε μια σειρά από ερωτήσεις για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην πρώτη σύζυγο του Μπάιντεν και την κόρη τους.

Σύντομα όμως τα πράγματα στράφηκαν στην περίοδο που ο Μπάιντεν ήταν ερωτικά διαθέσιμος και οι γυναίκες άρχιζαν να το προσέχουν. «Με έβαλαν στη λίστα με τους δέκα πιο περιζήτητους εργένηδες», είπε στον Stern, ο οποίος παρατήρησε ότι εκείνη την εποχή ο Μπάιντεν ήταν γερουσιαστής των ΗΠΑ.

«Και πολλές υπέροχες γυναίκες, αλλά γυναίκες, έστελναν πολύ πικάντικες φωτογραφίες και εγώ απλά τις έδινα στην Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Και σκέφτηκα ότι κάποιος θα πίστευε ότι ήμουν …’ είπε ο Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο δεν διευκρίνισε γιατί θα μπορούσε να εμπλακεί η υπηρεσία που χειρίζεται την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ.

Η καριέρα ως ναυαγοσώστης

Τελικά αποφάσισε να πατήσει φρένο και να μην προχωρήσει σε ερωτικές περιπέτειες. «Και απλά τα παράτησα», ανέφερε ο Μπάιντεν. Στη συνέχεια, όμως, ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε: «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό μου. Έχω λοιπόν μια κοπέλα εδώ στο Ντέλαγουερ. Η Τζιλ είναι εννέα χρόνια νεότερη από μένα. Μου είπε ότι θα σου αρέσει. Δεν της αρέσει η πολιτική», θυμήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα ο Μπάιντεν μίλησε για την εποχή που εργαζόταν ως ναυαγοσώστης σε μια μαύρη γειτονιά στο Ντέλαγουερ, όπου ζούσαν κυρίως Αφροαμερικανοί. «Σώσατε ποτέ τη ζωή κάποιου όταν ήσασταν ναυαγοσώστης;», ρώτησε ο Stern. «Μισή ντουζίνα φορές», απάντησε ο Μπάιντεν.

«Είναι μεγάλη υπόθεση. Θα πρέπει να το αναδείξουμε αυτό στην ταινία της ζωής σας», σχολίασε ο Stern.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου