Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Απριλίου 18, 2024

Πόσα γήινα χρόνια κρατά ένα έτος σε άλλους πλανήτες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο παίρνει στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος να κάνουν μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο; Δηλαδή πόσο διαρκούν τα δικά τους έτη; Φυσικά, δεν έχουμε άλλον τρόπο να τα μετρήσουμε παρά μόνο σε γήινα χρόνια ή σε γήινες αν διαρκούν λιγότερα από τις δικές μας 365 ημέρες.
 

Οι πλανήτες μέσα στο ηλιακό μας σύστημα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση στις τροχιές τους, καθώς περιστρέφονται στους άξονές τους. Όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος περιστρέφονται φυσικά γύρω από τον Ήλιο, αλλά ο χρόνος που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μια περιστροφή γύρω από το κεντρικό μας αστέρι διαφέρει. Ενώ ορισμένοι πλανήτες χρειάζονται μέρες, άλλοι χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο. Ακολουθεί μια ματιά στο πόσο διαρκεί ένα έτος σε κάθε έναν από τους πλανήτες, σε ημέρες ή έτη της Γης:


Ερμής – 88 γήινες ημέρες

Αφροδίτη – 225 γήινες ημέρες

Γη – 365 ημέρες

Άρης – 687 γήινες ημέρες

Δίας – 4.331 γήινες ημέρες ή 12 γήινα χρόνια

Κρόνος- 10.747 γήινες ημέρες ή 29,4 γήινα έτη

Ουρανός – 30.589 γήινες ημέρες ή 84 γήινα χρόνια

Ποσειδώνας – 59.800 γήινες ημέρες ή 165 γήινα χρόνια

Αυτό σημαίνει ότι η Γη είναι ο τρίτος πλανήτης που το κάνει πιο γρήγορα, ενώ υπάρχει μεγάλη περίπτωση όσο ζούμε να μην έχει τελειώσει την περιστροφή του, ενώ σίγουρα δεν θα την έχει ολοκληρώσει ο Ποσειδώνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου