Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για το σοτάρισμα
3 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 40ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ταυτόχρονα, σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό από το ένα λεμόνι.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα μπαχάρια, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτετε τον χυμό από δύο λεμόνια. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες και μπόλικη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου