Τα τηγανόψωμο είναι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Θυμάμαι η μανούλα μου μας έφτιαχνε συχνά, τα αρπαζαμε και τρέχαμε στην γειτονιά να συνεχίσουμε το παιχνίδι μας με τα παιδιά, μήλα, αμπαριζα, κρυφτό, αγαλματάκια ακούνητα, λαστιχάκι, κουτσό, σκοινάκι και ου το καθεξής....
Υλικά
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1/2 φλυτζάνια νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 πρέζα ζάχαρη (λίγο)
Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
- 2
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. - 3
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
- 4
Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο ή βάζουμε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι ένα λεπτό φύλλο.
- 5
Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε. - 6
- 7
Εμείς τα τρώμε με μανία γεμιστά με ζαμπόν και τυρί ή με φέτα και ντομάτα ή αντί για πίτες έτοιμες για σουβλάκια να τα τυλίγουμε με τηγανόψωμα.
- 8
Το απλά το κάνει τόσο μα τόσο νόστιμο!!!
Εύχομαι να σας αρέσει όσο και εμάς!!!
Καλή επιτυχία και αναμένω φώτοσχόλιο σας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου