Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 18, 2024

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά

200 γρ. ταραμά κόκκινο

600 γρ. μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανό

Δυόσμο

Άνηθο

4 κ.σ. πουρέ πατάτας νιφάδες

4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Πιπέρι

Χυμό από λεμόνι

Νερό όσο χρειαστεί

Καλαμποκέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα αλέθουμε. Δεν τα θέλουμε πολύ αλεσμένα το κρεμμύδι να είναι χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας.


2

Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

3

Πλάθουμε μπαλίτσες λίγο πλατιές για να μπορούν να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.


4

Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο μαζί με ελαιόλαδο, 2 προς 1. Λιγότερη ποσότητα του ελαιόλαδου. Σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.


5

Προσοχή αλάτι δεν χρειάζεται να βάλουμε στη ζύμη μας γιατί είναι αλμυρός ο ταραμάς. Όταν τηγανιστούν οι κεφτέδες μας είναι πιο έντονη η γεύση του ταραμά, έτσι δοκιμάζουμε πριν τους τηγανίσουμε. Αν είναι αλμυροί προσθέτουμε νερό και νιφάδες πουρέ πατάτας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου