Μια εύκολη συνταγή με κοτόπουλο που γίνεται σε λίγη ώρα στη φριτέζα αέρος.
Υλικά
Μερίδες:4
Για το μαρινάρισμα
120 ml χυμό πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Για την κρούστα
1 ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
1 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κουτ. σούπας μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Βήμα 1
Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και τοποθετούμε μέσα τα μπουτάκια. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει η μαρινάδα παντού, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή όσο θέλουμε, ακόμα και μέχρι 12 ώρες.
Βήμα 2
Κρούστα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για την κρούστα. Αδειάζουμε όλη τη μαρινάδα από το μπολ με τα μπουτάκια, τα περιχύνουμε με το μείγμα της κρούστας και κάνουμε μασάζ να καλυφθούν καλά με το μείγμα.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τα μπουτάκια στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 15΄ και συνεχίζουμε για 15΄ ακόμη στους 165°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου