Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 28, 2024

Το μυστήριο με την εξαφάνιση της αποικίας Ρόανοκ – Βίντεο



Η μυστηριώδης εξαφάνιση της αποικίας Ρόανοκ, με επικεφαλής τον Τζον Γουάιτ, αποτελεί ένα βαθύ αίνιγμα στα χρονικά της πρώιμης αμερικανικής ιστορίας.

Ξεκινώντας πολλαπλές αποστολές στον Νέο Κόσμο, ο Τζον Γουάιτ και οι συνεργάτες του αντιμετώπισαν μια σειρά από προκλήσεις, από τους σκληρούς χειμώνες μέχρι τις τεταμένες σχέσεις με τις ιθαγενείς φυλές. Παρά τις αποτυχίες, η ακλόνητη αποφασιστικότητα του Γουάιτ τον οδήγησε να επιχειρήσει μια δεύτερη εγκατάσταση στο νησί Ρόανοκ, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από οικογένειες, μεταξύ των οποίων η έγκυος κόρη του και ο γαμπρός του.

Η  αρχική αισιοδοξία των εποίκων συναντήθηκε σύντομα με τη σκληρή πραγματικότητα, καθώς οι προμήθειες μειώθηκαν και οι αντίξοες συνθήκες έφεραν το τίμημά τους. Η επιστροφή του Γουάιτ στην Αγγλία για προμήθειες αμαυρώθηκε από την επίθεση της ισπανικής Αρμάδας στη Βρετανία, καθυστερώντας το ταξίδι της επιστροφής του για τρία ολόκληρα χρόνια.

Κατά την επιστροφή του, ο Γουάιτ συνάντησε ένα απόκοσμο σκηνικό: η αποικία ήταν εγκαταλελειμμένη, με αινιγματικές ενδείξεις που υπονοούσαν την πιθανή μετεγκατάστασή τους στο κοντινό νησί Croatoan.
Οι θεωρίες σχετικά με την τύχη των κατοίκων της αποικίας είναι άφθονες και κυμαίνονται από τραγικό τέλος λόγω ασθενειών και πείνας μέχρι πιο δυσοίωνες πιθανότητες, όπως συγκρούσεις με τους ιθαγενείς ή ακόμη και κανιβαλισμός. Η διφορούμενη επιγραφή “Croatoan” τροφοδότησε τις εικασίες, υποδηλώνοντας είτε ενσωμάτωση με τις αυτόχθονες φυλές είτε σκόπιμη παραπλάνηση για την αποτροπή των εχθρών.
The Puzzling Disappearance of the Roanoke Colony

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου