Πιο λάιτ και σχεδόν εξίσου νόστιμα με τα κλασσικά του αυγού και βουτύρου πού κάνουμε συνήθως
Υλικά
- 40 με 45 κουλουράκια
- 200 ml καλαμποκέλαιο
- 200 ml χυμό πορτοκάλι 🍊
- 200 gr ζάχαρη
- 850 gr αλεύρι γοχ
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 κγ κανέλα
- 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
Οδηγίες μαγειρέματος1
Χτυπάμε λάδι με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το χυμό το ξύσμα τις βανίλιες ανακατεύουμε καλά.
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύουμε και σιγά σιγά ενσωματώνουμε το υπόλοιπο.
4
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη με μεμβράνη να ξεκουραστεί μέχρι συμμαζέψουμε την κουζίνα και να ετοιμάσουμε τα ταψιά μας με τη λαδόκολλα.
5
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας τα βουτάμε σε ζαχαροκανέλα και τα τοποθετούμε στο ταψί ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.7
Τα τοποθετούμε σε πιατέλες σερβιρίσματος η όπου αλλού θέλετε
Καλή επιτυχία ❣️
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου