Υλικά
Μερίδες: 2-3
3 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
50ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
100ml κρασί λευκό ξηρό
1 συσκευασία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα των 400γρ.
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Βήμα 3
Όταν πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου