Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 28, 2024

«Μεταβαλλόμενη κατάσταση στο Κασμίρ…»: Εκτοπισμένος κασμιρίτης στην ψηφοφορία μετά από 32 χρόνια

Απαντώντας σε μια ερώτηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια στιγμή

ευτυχίας να ψηφίσεις στην πατρίδα σου, καθώς είναι ο πιο ιερός τόπος. Λατρεύουμε την πατρίδα μας»

Ο εκτοπισμένος ψηφοφόρος του Κασμίρ Pandit Veer Saraf, ο οποίος ήρθε να ψηφίσει, εξέφρασε την ευτυχία του που ψήφισε μετά από 32 χρόνια και είπε ότι η αλλαγή της κατάστασης στο Κασμίρ τον ανάγκασε να έρθει και να ψηφίσει. Η ψηφοφορία διεξάγεται στην έδρα Anantnag-Rajouri Lok Sabha του Τζαμού και Κασμίρ. Ο κόσμος φτάνει στο εκλογικό περίπτερο σε μεγάλους αριθμούς για να ψηφίσει.


Αφού ψήφισε σε ένα εκλογικό θάλαμο στο Anantnag, ο Saraf είπε στο ANI: «Έδωσα την ψήφο μου στο Κασμίρ μετά από 32 χρόνια. Είμαι από μια μειονοτική κοινότητα που συνήθως δεν επισκέπτεται εδώ. Αλλά η μεταβαλλόμενη κατάσταση στο Κασμίρ τα τελευταία δέκα χρόνια μας ανάγκασε να έρθουμε να ψηφίσουμε στο Κασμίρ».

 Απαντώντας σε μια ερώτηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια στιγμή ευτυχίας να ψηφίσεις στην πατρίδα σου, καθώς είναι ο πιο ιερός τόπος. Λατρεύουμε την πατρίδα μας».


Νωρίτερα, η Εκλογική Επιτροπή είχε αναθεωρήσει την ημερομηνία των ψηφοφοριών στην εκλογική περιφέρεια Anantnag-Rajouri από τις 7 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου λόγω διαφόρων ζητημάτων σχετικά με τα «logistics, την επικοινωνία και τα φυσικά εμπόδια συνδεσιμότητας». Ο πρώην πρωθυπουργός Τζαμού και Κασμίρ, Μεχμπούμπα Μουφτή, βρίσκεται στην εκλογική αναμέτρηση για την έδρα Anantnag-Rajouri έναντι του υποψηφίου της Εθνικής Διάσκεψης (NC) Mian Altaf Ahmad και του Zafar Iqbal Manhas του Κόμματος Apni.


Όταν ρωτήθηκε για τη σημασία της ψήφου του, ο Σαράφ είπε: «Έδωσα αυτήν την ψήφο για την ικανοποίηση της ψυχής μου». Είπε ότι κάθε πάντος από το Κασμίρ δεν ψήφισε εδώ. «Μερικοί από τους φίλους μου είχαν έρθει μαζί μου για να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Προτιμούν να ψηφίσουν στο Κασμίρ και όχι στο Τζαμού».


Η ψηφοφορία έχει ήδη διεξαχθεί στις έδρες των Τζαμού, Μπαραμούλα, Σριναγκάρ και Ουνταμπούρ. Αυτές είναι οι πρώτες γενικές εκλογές στο Τζαμού και Κασμίρ μετά την κατάργηση του Άρθρου 370 στις 5 Αυγούστου 2019.


Στην πέμπτη φάση, η κοινοβουλευτική περιφέρεια Baramulla του Τζαμού και Κασμίρ κατέγραψε προσέλευση ψηφοφόρων 55,79%. Σύμφωνα με την ECI, αυτή είναι η υψηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων που καταγράφηκε στην εκλογική περιφέρεια στις τελευταίες 8 εκλογές Lok Sabha τα τελευταία 35 χρόνια. Πριν από αυτό, η εκλογική περιφέρεια Σριναγκάρ κατέγραψε επίσης την υψηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων από το 199 με πάνω από 38%.


Η ψηφοφορία στο Τζαμού και Κασμίρ διεξάγεται σε πέντε φάσεις. Η καταμέτρηση των ψήφων για όλες τις έδρες Lok Sabha στο Τζαμού και Κασμίρ και αλλού έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου