-Μία συνταγή για να μην πάνε χαμένα τα αυγά σας ιδίως τώρα μετά το
Πάσχα που θα μας έχουν μείνει αρκετά ή και αν σας σπάσουν και δεν μπορέσετε να τα βάψετε…φτιάξτε τα τουρσί και βγάλτε τα στο τραπέζι σας μέχρι να βγεί το αρνί σας και θα με θυμηθείτε !!-Είναι κρίμα να πεταχτούν ενώ μπορείτε να τα απολαύσετε σε έναν καταπληκτικό μεζέ και να συνοδέψετε τη μπύρα σας, το κρασάκι σας, το ουζάκι σας, το τσιπουράκι σας ή και ότι άλλο σας αρέσει…
-ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ μέχρι και ένα μήνα μέσα στο μηλόξυδο!!! (αν και δε θα μείνουν τόσο πολύ είμαι σίγουρη)
-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ φυσικά τα αρωματικά που μας αρέσουν (οι δικές μου προτάσεις είναι ενδεικτικές)
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα νερό ζεστό
Αυγά βρασμένα και καθαρισμένα (κατά βούληση)
Μηλόξυδο
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρια
1 κουταλάκι του γλυκού σιναπόσποσρο
1 μικρό κομματάκι φλούδα λεμονιού (χωρίς το λευκό μέρος)
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό.
2
Σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι βάζουμε τα βραστά αυγά προσθέτουμε το ζαχαρόνερο και όλα τα υλικά, το μηλόξυδο να είναι τόσο ώστε να καλύπτει τα αυγά…
3
Φυλάμε στο Ψυγείο… και μετά από 2 μέρες μπορούμε να τα καταναλώσουμε..…Μπορούν να καταναλωθούν επίσης απλά κομμένα με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο ή και με ότι άλλο θέλουμε, ή μέσα σε μία πράσινη σαλάτα, ή και μέσα σε ένα σάντουϊτς, η επιλογή δική σας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου