Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 07, 2024

Αυγά Τουρσί

-Μία συνταγή για να μην πάνε χαμένα τα αυγά σας ιδίως τώρα μετά το

Πάσχα που θα μας έχουν μείνει αρκετά ή και αν σας σπάσουν και δεν μπορέσετε να τα βάψετε…φτιάξτε τα τουρσί και βγάλτε τα στο τραπέζι σας μέχρι να βγεί το αρνί σας και θα με θυμηθείτε !!

-Είναι κρίμα να πεταχτούν ενώ μπορείτε να τα απολαύσετε σε έναν καταπληκτικό μεζέ και να συνοδέψετε τη μπύρα σας, το κρασάκι σας, το ουζάκι σας, το τσιπουράκι σας ή και ότι άλλο σας αρέσει…

-ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ μέχρι και ένα μήνα μέσα στο μηλόξυδο!!! (αν και δε θα μείνουν τόσο πολύ είμαι σίγουρη)

-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ φυσικά τα αρωματικά που μας αρέσουν (οι δικές μου προτάσεις είναι ενδεικτικές)

 Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/2 κούπα νερό ζεστό

Αυγά βρασμένα και καθαρισμένα (κατά βούληση)

Μηλόξυδο

1 κλαδάκι δενδρολίβανο

1 κουταλάκι γλυκού πιπέρια

1 κουταλάκι του γλυκού σιναπόσποσρο

1 μικρό κομματάκι φλούδα λεμονιού (χωρίς το λευκό μέρος)

Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό.

2

Σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι βάζουμε τα βραστά αυγά προσθέτουμε το ζαχαρόνερο και όλα τα υλικά, το μηλόξυδο να είναι τόσο ώστε να καλύπτει τα αυγά…

3

Φυλάμε στο Ψυγείο… και μετά από 2 μέρες μπορούμε να τα καταναλώσουμε..…Μπορούν να καταναλωθούν επίσης απλά κομμένα με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο ή και με ότι άλλο θέλουμε, ή μέσα σε μία πράσινη σαλάτα, ή και μέσα σε ένα σάντουϊτς, η επιλογή δική σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου