Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 02, 2024

Μην αποθηκεύετε τρόφιμα στο ντουλάπι πάνω από τον φούρνο σας – Πώς να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν περισσότερα τρόφιμα και είδη κουζίνας από όσα μπορούν να διαχειριστούν και χρειάζονται περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα σας μπορεί να θέλετε να αποθηκεύσετε τρόφιμα στο ντουλάπι πάνω από τον φούρνο σας. Όμως καλό είναι να το αποφύγετε.


Το ντουλάπι πάνω από τη κουζίνα δέχεται το μεγαλύτερο της θερμότητας και της υγρασίας που προέρχεται από τη συσκευή. Η κουζίνα μπορεί να κάνει την περιοχή ζεστή και γεμάτη ατμό, κάτι που μπορεί να καταστρέψει τα ντουλάπια, ειδικά αυτά που είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Εκτός όμως από τα ντουλάπια η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει και τα τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα μέσα σε αυτά.

Όπως θα αποφεύγατε να τοποθετήσετε τη φριτέζα αέρα κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας σας, έτσι θα πρέπει να αποφύγετε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε στο ντουλάπι πάνω από τη κουζίνα σας.

 

  • Αυτό το ντουλάπι δεν είναι κατάλληλο για ευπαθή τρόφιμα.
  • Είναι επίσης κακή επιλογή για κονσέρβες και ξηρά συσκευασμένα τρόφιμα όπως ρύζι και μακαρόνια, ή στην ουσία οτιδήποτε σκοπεύετε να καταναλώσετε.
  • Το λάδι, το ξύδι και ακόμη και τα μπαχαρικά καλό είναι να αποθηκεύονται αλλού.
  • Ακόμη και το αλκοόλ μπορεί να υποστεί ζημιά από την υπερβολική ζέστη και δεν πρέπει να τοποθετείται πάνω από τη κουζίνα.

Σε πολλά σπίτια, το ντουλάπι πάνω από τον φούρνο είναι επίσης λίγο απομακρυσμένο και δύσκολα προσβάσιμο. Αντί να προσθέτετε τρόφιμα σε αυτά τα ντουλάπια, σκεφτείτε να αποθηκεύσετε άλλα είδη κουζίνας, όπως είδη που δεν χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και δεν τα χρειάζεστε πάντα στους πάγκους σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το ντουλάπι πάνω από τον φούρνο σας

Το ντουλάπι πάνω από την κουζίνα συχνά παραμένει ανεκμετάλλευτο. Μερικές έξυπνες ιδέες για να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά και να διατηρήσετε την κουζίνα σας τακτοποιημένη:

  • Αποθηκεύστε συσκευές κουζίνας που χρησιμοποιούνται σπάνια
  • Τοποθετήστε τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής
  • Αποθηκεύστε εποχιακά είδη
  • Αποθηκεύστε μαγειρικά σκεύη και δοχεία αποθήκευσης τροφίμων

Αποθηκεύστε συσκευές κουζίνας που χρησιμοποιούνται σπάνια

Ενώ υπάρχουν τρόποι να κρύψετε μικρές συσκευές για μια πιο ευρύχωρη κουζίνα, το συγκεκριμένο ντουλάπι αποτελεί ιδανική λύση. Παρόλο που κάποιες μικρές συσκευές θεωρούνται περιττές, αξίζει να τις κρατήσετε, αρκεί να μην πιάνουν χώρο στον πάγκο σας. Για παράδειγμα, μια μηχανή για ποπ κορν ή μια παγομηχανή μπορεί να χρησιμοποιούνται περιστασιακά. Η αποθήκευσή τους στο ντουλάπι πάνω από τον φούρνο είναι εξαιρετική επιλογή.

Βρείτε χώρο για τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής

Ίσως έχετε ήδη βρει τρόπους να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με τα αγαπημένα σας βιβλία μαγειρικής. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να τα αποθηκεύσετε στο συγκεκριμένο ντουλάπι, κρατώντας τα ταυτόχρονα εύκολα προσβάσιμα και απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο στον πάγκο.

Αποθηκεύστε εποχιακά είδη

Αυτό το ντουλάπι είναι ιδανικό για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα.

Πρακτικές επιλογές αποθήκευσης

Εκτός από τις σπάνια χρησιμοποιούμενες συσκευές, τα βιβλία μαγειρικής και τα εποχιακά είδη, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε σε αυτό το ντουλάπι:

  • Πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων
  • Κατσαρόλες και τηγάνια
  • Αλουμινόχαρτο και μεμβράνη αποθήκευσης τροφίμων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου