Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 28, 2024

Ξεκάθαρος ο πάπας Φραγκίσκος: Δεν θέλουμε γκέι στις ιερατικές σχολές

Απόλυτα κάθετος είναι ο πάπας Φραγκίσκος στην εισαγωγή

ομοφυλοφίλων στις ιερατικές σχολές της καθολικής εκκλησίας. Συγκεκριμένα, φέρεται να χρησιμοποίησε τον όρο «frociaggine» για να εκφράσει την πλήρη διαφωνία του σχετικά με την ένταξη ομοφυλόφιλων στις ιερατικές σχολές.

Ο 87χρονος ποντίφικας φέρεται να έκανε την παρατήρηση κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης με επισκόπους στη Ρώμη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ένα από τα θέματα της συνάντησης ήταν και το εάν οι ομοφυλόφιλοι έπρεπε να γίνουν δεκτοί σε καθολικά σεμινάρια, όπου θα εκπαιδευτούν προκειμένου να γίνουν ιερείς.


Ο πάπας Φραγκίσκος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (σ.σ. frociaggine ο όρος που χρησιμοποίησε στα ιταλικά) στην εκκλησία και δεν χρειαζόμαστε άλλους.

 Την πληροφορία μετέφερε πρώτη η ιστοσελίδα Dagospia ενώ στην συνέχεια την αναπαρήγαγαν ιταλικά μέσα όπως η La Repubblica και η Corriere della Sera, δίνοντας παράλληλα νέες πληροφορίες για την επίμαχη τοποθέτηση του πάπα Φραγκίσκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου