Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 05, 2024

Ρεκόρ Γκίνες: Οι Γάλλοι βάζουν τα δυνατά τους για να ψήσουν τη μεγαλύτερη μπαγκέτα στον κόσμο

Η Γαλλία προσπαθεί να κερδίσει ξανά τον τίτλο της μεγαλύτερης μπαγκέτας στον κόσμο από τους Ιταλούς. «Αν υπάρχει ένα ρεκόρ που μας ανήκει, είναι αυτό» λένε οι αρτοποιοί της χώρας
 

Οι αρτοποιοί στο Παρίσι ετοιμάζονται να κατακτήσουν το ρεκόρ για το εμβληματικό τους προϊόν από τους συναδέλφους τους στην Ιταλία που δημιούργησαν μία μπαγκέτα μήκους σχεδόν 133 μέτρων το 2019


Τα τελευταία πέντε χρόνια, το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μπαγκέτα στον κόσμο δεν ανήκει στους κατοίκους ενός μικρού χωριού ή μιας πόλης στη Γαλλία, αλλά σε μια ομάδα αρτοποιών 500 μίλια μακριά στο Κόμο της Ιταλίας.

Μια ομάδα 12 αρτοποιών από τη Γαλλία ξεκίνησε σήμερα (5/5) να το διορθώσει αυτό, με σκοπό να περάσει τουλάχιστον οκτώ ώρες ζυμώνοντας, διαμορφώνοντας και ψήνοντας τον δρόμο της επιστροφής τους στην κορυφή.


Συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην κοινότητα Suresnes, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, και ετοιμάστηκαν να νικήσουν το μόνιμο ρεκόρ των 132,62 μέτρων – περίπου όσο το μήκος της αψίδας στο στάδιο Γουέμπλεϊ.


Αν και υπολογίζεται οτι πωλούνται 320 μπαγκέτες κάθε δευτερόλεπτο στη Γαλλία, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιταλία διεκδίκησε τον τίτλο της μακρύτερης μπαγκέτας. Το 2015 μια μπαγκέτα 122 μέτρων που ψήθηκε στην Έκθεση του Μιλάνου πιστοποιήθηκε ως ρεκόρ.


«Στην Ιταλια;» σχολίασε ένας ντόπιος στην εφημερίδα Le Parisien αυτή την εβδομάδα, καθώς έβγαινε από ένα αρτοποιείο, με μια μπαγκέτα κάτω από το μπράτσο του. «Αυτό είναι τρελό. Αν υπάρχει ένας ρεκόρ που θα έπρεπε να μας ανήκει στη Γαλλία, είναι αυτό».


Την ίδια άποψη έχουν και οι αρτοποιοί που συγκεντρώθηκαν στο σημείο παρατήρησης του Suresnes Terrasse du Fécheray, όπου η προσπάθειά τους να σπάσουν το ρεκόρ γίνεταθ με φόντο τη μαγευτική θέα στο Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ.


«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε το ρεκόρ για τη Γαλλία», είχε γράψει ο Sylvain Lecarpentier, ένας από αυτούς που συμμετείχαν, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την εκδήλωση.


Οι διοργανωτές εξέθεσαν την εξαντλητική πρόκληση που αντιμετώπιζαν οι αρτοποιοί. «Η ζύμη θα ζυμωθεί, θα διαμορφωθεί επί τόπου και στη συνέχεια θα ψηθεί μπροστά στο κοινό σε έναν φούρνο κάτω από μια σκηνή», ανέφερε. «Θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης, με μόνα υλικά αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά και αλάτι».


Η μπαγκέτα, η οποία πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον 5 εκατοστών σε όλο της το μήκος, αναμένεται να πάρει περίπου οκτώ ώρες για να ψηθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Μόλις ψηθεί η μπαγκέτα, θα αφεθεί στους κριτές από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για να καθορίσουν εάν αρκεί για να καταρριφθεί το τρέχον ρεκόρ. Στη συνέχεια, η μπαγκέτα θα κοπεί για να μοιραστεί στο κοινό, καθώς και θα διανεμηθεί στους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου