Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 07, 2024

Ανατροπή: Ο Χάρι δεν θα δει τον πατέρα του – Ο βασιλιάς Καρόλος έχει «πλήρες πρόγραμμα»

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντήσει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ‘

κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βρετανία, αύριο (Τετάρτη 8/5),  λόγω του «γεμάτου προγράμματος» του μονάρχη, ωστόσο «ελπίζει να τον δει σύντομα», σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα της MailOnline.


Ο δούκας του Σάσεξ έφτασε σήμερα μόνος του στη Βρετανία, με αεροπλάνο από την Καλιφόρνια, ώστε να είναι παρών αύριο (8/5) στην τελετή για τη 10η επέτειο των αγώνων Invictus Games στο Λονδίνο.  Εν όψει της τελετής, ο Χάρι επισκέφθηκε, σήμερα, το Armoury House, για μια συζήτηση σχετικά με τα Invictus Games, η οποία είχε θέμα «Πραγματοποιώντας μια παγκόσμια κοινότητα».



Ο πρίγκιπας ήλπιζε να συναντήσει τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Είναι το δεύτερο ταξίδι του Χάρι στην πατρίδα του, μετά την έκτακτη επίσκεψη που έκανε για να συναντήσει τον πατέρα του, όταν εκείνος διαγνώστηκε, τον Φεβρουάριο, με καρκίνο. Το σημερινό ταξίδι ήταν προγραμματισμένο, και αφορά τα Invictus Games.
Όμως ο εκπρόσωπος του Καρόλου δήλωσε σήμερα: «Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων και των συνεχιζόμενων εικασιών σχετικά με το αν ο Δούκας θα συναντηθεί ή όχι με τον πατέρα του κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, δυστυχώς αυτό δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. ‘Ο Δούκας έχει βέβαια κατανόηση για το ημερολόγιο των υποχρεώσεων του πατέρα του και τις διάφορες άλλες προτεραιότητες και ελπίζει να τον δει σύντομα’.

Ο Χάρι είναι κατανοητό ότι έχει σήμερα διάφορες υποχρεώσεις για τα Invictus Games, σύμφωνα με το ITV. Αύριο, πρόκειται να συμμετάσχει σε μια λειτουργία ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από την έναρξη των Invictus Games, στο Λονδίνο, το 2014.

Οι διοργανωτές είχαν δηλώσει ότι δεν υπήρχε επιβεβαίωση για την παρουσία άλλων βασιλικών ή αν η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, ή τα παιδιά του, Άρτσι και Λίλιμπετ, θα βρίσκονταν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Όμως ο Χάρι έφτασε στο Λονδίνο μόνος του σήμερα και αναμένεται να ακολουθήσει τη Δούκισσα σε περιοδεία στη Νιγηρία αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η Μέγκαν θα πετάξει μόνη της στην Νιγηρία, από τις ΗΠΑ.

Και ο Χάρι δεν αναμένεται να δει ούτε τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ , ο οποίος έχει προγραμματιστεί να λείψει από την πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή, ούτε την νύφη του Κέιτ Μίντλετον, η θεραπεία της οποίας για τον καρκίνο συνεχίζεται.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κάρολος φωτογραφήθηκε να οδηγείται από το κάστρο του Ουίνδσορ πριν φτάσει στο Clarence House στο Λονδίνο λίγο αργότερα. Ο βασιλιάς πραγματοποίησε αργότερα ακρόαση σε κοντινό σημείο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τον πρωθυπουργό των Φίτζι, Σιτιβένι Ραμπούκα.

Ο Δούκας έχει προσκαλέσει τον Ουίλιαμ και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην τελετή, αλλά κανένας από αυτούς δεν αναμένεται να παραστεί, δήλωσαν πηγές στο Page Six στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των βασιλικών που θα μπορούσαν να παρευρεθούν περιλαμβάνονται οι ξαδέλφες του Zara Tindall και οι πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie, αλλά δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση γι’ αυτό. Ο Χάρι αναμένεται να μείνει σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο επειδή δεν έχει πλέον το Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ.

Αλλά και ο Κάρολος είναι πιθανό να βρεθεί αύριο στο Λονδίνο για τη συνηθισμένη εβδομαδιαία ακρόασή του με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ. Ωστόσο δεν φαίνεται ότι πατέρας και γιος θα μπορέσουν να συναντηθούν.  Αν και ο Κάρολος έχει πληγωθεί από τη συμπεριφορά του γιου του τα τελευταία χρόνια, πάντα επέμενε ότι θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για να του μιλάει τουλάχιστον.

Ο Ουίλιαμ, είναι κατανοητό ότι θεωρεί προδοσία την στάση του αδελφού του και την αποχώρησή του από τα βασιλικά καθήκοντα και την Βρετανία, και θεωρείται ότι του είναι πιο δύσκολο να τη συγχωρήσει ή έστω και να την παραμερίσει.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα βρίσκονται στο Ουίνδσορ, όπου έχουν ζητήσει ιδιωτικότητα, ώστε η Κέιτ να μπορέσει να συγκεντρωθεί στην ανάρρωσή της από τη σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά και τη συνεχιζόμενη προληπτική χημειοθεραπεία για τον καρκίνο που ανακαλύφθηκε στη συνέχεια.

Τα Invictus Games είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση στην οποία παρευρίσκεται ο Χάρι στη Βρετανία εδώ και αρκετό καιρό και πραγματοποιείται εν μέσω της συνεχιζόμενης νομικής υπόθεσης σχετικά με τις ρυθμίσεις για την προσωπική του ασφάλεια κάθε φορά που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι επίσης η πρώτη επίσκεψη του Χάρι από τότε που η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο της. Οι ειδικοί λένε ότι ενώ ο Χάρι μπορεί να συναντήσει τον πατέρα του, τον βασιλιά, είναι απίθανο να συναντηθεί με την Κέιτ ή τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο βασιλικός συγγραφέας Tom Bower,σχολιάζοντας την επίσκεψη του Χάρι στην Βρετανία, δήλωσε στη MailOnline: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα δει την Κέιτ. Και θα με εξέπληττε αν ερχόταν η Μέγκαν».

Ο συνάδελφός του βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams πρόσθεσε: «Η Κέιτ υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία και δεδομένου του πόσο βαθύ είναι το χάσμα, μου φαίνεται απίθανο να συναντηθούν. Η μόνη ελπίδα για συμφιλίωση είναι να γίνει κάτι ιδιωτικά και δεν θα το μάθουμε».

Αν και από την αρχή, ενόψει του ταξιδιού του Χάρι στην Βρετανία για τα Invictus Games, είχε σημειωθεί ότι τα προγράμματα και του Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι ήταν σχετικώς «πλήρη», οι σχολιαστές είχαν ανακαλύψει ένα χρονικό σημείο, αύριο, μετά το πέρας των καθηκόντων πατέρα και γιου, που θα μπορούσαν ο Δούκας του Σάσεξ και ο πατέρας του Βασιλιάς Κάρολος να συναντηθούν. Ωστόσο είχαν σημειώσει ότι ο ελεύθερος χρόνος του Καρόλου θα ήταν σχετικώς περιορισμένος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου