Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 07, 2024

Ουκρανία: Συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι – Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ζελένσκι



Τη σύλληψη δυο Ουκρανών αξιωματούχων ασφαλείας, που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπό ρωσικές εντολές, ανακοίνωσαν οι αρχές του Κιέβου.



Σύμφωνα με το BBC, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων ουκρανών αξιωματούχων.
Οι συλληφθέντες φέρονται να δρούσαν ως κατάσκοποι για λογαριασμό της ρωσικής FSB, η οποία αναζητούσε πρόθυμους εκτελεστές μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, μεταξύ των εν δυνάμει στόχων ήταν ο επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών Κίριλο Μπουντάνοφ και ο αρχηγός της SBU, Βασίλ Μαλιούκ.

Η ομάδα φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον αρχηγό στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Μπουντάνοφ, πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα, το οποίο φέτος έπεσε στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με την SBU, η ομάδα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει έναν διπλό πράκτορα, ώστε να πάρει πληροφορίες για την τοποθεσία του, στον οποίο στη συνέχεια θα επιτίθεντο με ρουκέτες και drones.

Ένας από τους αξιωματικούς που συνελήφθη αργότερα είχε ήδη αγοράσει drones και νάρκες κατά προσωπικού, ανέφερε η SBU.

Ο επικεφαλής της SBU Βασίλ Μαλιούκ είπε ότι η επίθεση επρόκειτο να είναι «ένα δώρο στον Πούτιν πριν από την ορκωμοσία», αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε πρόεδρος της Ρωσίας την Τρίτη.

Ο κ. Μαλιούκ χαρακτήρισε την επιχείρηση ως «αποτυχία» των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών.

«Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε – ο εχθρός είναι ισχυρός και έμπειρος, δεν μπορεί να υποτιμηθεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου