Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 02, 2024

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου: Στην Μητρόπολη Αθηνών σήμερα ο πρωθυπουργός για την Ακολουθία των Αγίων Παθών

Δεύτερο τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει

σήμερα (02/05) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε λίγα 24ωρα, με σκοπό να δώσει ένα «τέλος» στις διαρροές προς τα δεξιά ακροατήρια, όπου, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της πίστης.


Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την Μεγάλη Πέμπτη στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών,  στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

 Η συνάντηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου πως η Εκκλησία δεν κάνει αυτό που της λέει ο κ. Βελόπουλος ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε λάβει καθαρές αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, στις οποίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε προτρέψει να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο».


Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας.


Με τον τρόπο αυτό, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επιχείρησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας των δύο θεσμών, αλλά και αποδοκιμασίας των ακραίων φωνών και αντιλήψεων που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου