Υλικά Συνταγής
Για 4-5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο διαμέτρου 22-24 εκ.
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 300 γρ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 10 αυγά
- 190 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Διαδικασία
Βήμα 1: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2: Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα ατομικά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.
Βήμα 3: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου