Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 04, 2024

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης φιλοπαλαιστινίων

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όταν νωρίτερα ένας αστυνομικός πυροβόλησε «κατά λάθος» κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστινίων.

Πλάνα από τον πυροβολισμό που καταγράφηκαν στην κάμερα που έφερε στο σώμα του ο αστυνομικός παραδόθηκαν στον εισαγγελέα του Μανχάταν. Ο αστυνομικός βρισκόταν στον πρώτο όροφο του Hamilton Hall όταν το όπλο του εξερράγη.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Κολούμπια στην Νέα Υόρκη αξιωματικός φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος σε μια άδεια αίθουσα του Hamilton Hall ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές από το κτίριο.

Ο αξιωματικός, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, «προσπαθούσε να βοηθήσει άλλους αξιωματικούς να εισέλθουν σε ένα κλειδωμένο γραφείο για να βεβαιωθεί ότι δεν κρυβόταν κανείς μέσα. Η ομάδα απέκτησε πρόσβαση στο γραφείο και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, η σφαίρα έπεσε στο πάτωμα του γραφείου, οπότε ήταν προφανές ότι δεν είχε χτυπήσει κανέναν. Σε καμία στιγμή δεν κινδύνευσαν αστυνομικοί, πολίτες ή διαδηλωτές. Αυτό ήταν καθαρά ακούσιο. Ο αξιωματικός εκείνη την ώρα προσπαθούσε να φωτίσει μια περιοχή, μια άγνωστη τοποθεσία, που ήταν σκοτεινή. Προχωρώντας λοιπόν , πήρε την απόφαση να κρατήσει το όπλο με το αριστερό του χέρι για να ανοίξει μια πόρτα. Με αυτό, τράβηξε άθελά του τη σκανδάλη του όπλου του και εκτόξευσε το πυροβόλο όπλο. Προχωρώντας, προφανώς θα συμβουλεύσουμε τον αξιωματικό και θα τον στείλουμε σε επανεκπαίδευση και θα τον επαναξιολογήσουμε.»

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου