Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 01, 2024

Ιαπωνία: Φόβος και τρόμος για τους κατοίκους οι αρκούδες – Κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων


Στη λήψη δραστικών μέτρων προσανατολίζονται στην Ιαπωνία ώστε

να προστατευθούν οι κάτοικοι από τις επιθέσεις αρκούδων, με τα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο.


Συγκεκριμένα οι Αρχές πρόκειται να δοκιμάσουν σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για αρκούδες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπιστεί η έξαρση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον φετινό Μάρτιο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 219 τραυματίστηκαν από επιθέσεις αρκούδων στις 19 περιφέρειες της Ιαπωνίας.


Κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές κάμερες ασφαλείας θα εντοπίζουν σε ποιες περιοχές της περιφέρειας Τογιάμα της κεντρικής Ιαπωνίας κινούνται αρκούδες και αν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους και θα ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, την αστυνομία και τους κυνηγούς.

 Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης των αρκούδων, προκειμένου να προβλέψει προς τα πού θα κινηθούν. Κι αν αποδώσει καρπούς το πρόγραμμα, θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας με σημαντικούς πληθυσμούς αρκούδων.


Την ίδια ώραμ, ένα άλλο σύστημα επιτήρησης τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται στην πόλη Χαναμάκι της βορειοδυτικής περιφέρειας Ιβάτε με 30 κάμερες εγκατεστημένες κατά μήκος ποταμών, όπου συχνάζουν αρκούδες, και στέλνονται προειδοποιήσεις σε ειδικό σταθμό και τους ντόπιους.


Η ερήμωση της υπαίθρου και η μείωση των δασικών εκτάσεων, αναφέρονται ως παράγοντες που ωθούν τις αρκούδες να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές σε αναζήτηση τροφής. Ειδικοί εκτιμούν ότι ένας πρόσθετος λόγος είναι η σταθερή μείωση σε πόλεις και χωριά της επαρχίας του αριθμού των παιδιών, των οποίων η θορυβώδης συμπεριφορά κρατά μακριά τις αρκούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου