Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 29, 2024

Πριγκίπισσα Κάκο: Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, η διάδοχος της Ιαπωνίας

Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα

Σακελλαροπούλου την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, τονίζοντας τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

 '

Από την πλευρά της, η πριγκίπισσα Κάκο ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και, μεταφέροντας μήνυμα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, εξέφρασε την πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.




Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου την πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο της Ιαπωνίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν η μακροχρόνια φιλία και οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία, με αφορμή και τη συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων.

Επισημάνθηκε επίσης η σημασία των ανταλλαγών σε πολιτιστικό και διαπροσωπικό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που ξετυλίγεται στο πλαίσιο του τρέχοντος «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου