Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 01, 2024

Είναι και επίσημα «σε πόλεμο» με τα πεθερικά του – «Προσπαθούν να μας δημιουργήσουν τύψεις επειδή μετακομίσαμε»

Ο 32χρονος άνδρας της ιστορίας και η συνομήλικη γυναίκα του, έχουν μία κόρη 2 ετών. Έχουν ένα μικρό σπίτι στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η πόλη τους έχει αρκετά υψηλό κόστος ζωής. Το σπίτι τους, 1.300 τ.μ., δεν απέδωσε την αξία που το ζευγάρι ήλπιζε.  Για πέντε ολόκληρα χρόνια, ο ίδιος και η γυναίκα του  συζητούσαν το θέμα, και αποφάσισαν ότι θέλουν να μετακομίσουν σε μια επαρχιακή περιοχή και να κάνουν παιδιά.


 Πράγματι, η ευχή τους εκπληρώθηκε, αφού βρήκαν ένα εκπληκτικό σπίτι, στα έξοδα του οποίου μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, σε μία μικρή αγροτική περιοχή περίπου μία ώρα από το σπίτι όπου ζουν τώρα. Ενθουσιάστηκαν με την ευκαιρία και ανυπομονούσαν να μοιραστούν τα νέα με τους συγγενείς και τους φίλους, όμως δεν μπορούσαν να προβλέψουν την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Την εκβιάζει με όπλο τη δουλειά της

H γυναίκα του δουλεύει στην επιχείρηση της μητέρας της και διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησης, τα λογιστικά, τα γραφιστικά και τον ιστότοπο. Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν την επαφή με τους πελάτες οι οποίοι κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων της επιχείρησης. Πρόσφατα, ανακοίνωσαν, στη διάρκεια ενός δείπνου, ότι θα μετακομίσουν στο ονειρεμένο σπίτι που βρήκαν.

«Ξαφνικά, η μητέρα της άρχισε να την απειλεί με αφορμή τη δουλειά, λέγοντάς της ότι δεν θα μπορεί να πηγαινοέρχεται στη δουλειά. Της είπε επίσης ότι, αν θέλει ποτέ να διοικήσει την επιχείρηση, να μην μετακομίσει».

Ο 32χρονος σκέφτηκε ότι η αντίδρασή τους οφειλόταν στη στεναχώρια και την έκπληξή τους, ελπίζοντας ότι τελικά θα το χωνέψουν και, κάποια στιγμή θα ηρεμήσουν. Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό, η πεθερά του τους έστειλε λίστα με τις τιμές των σπιτιών στη γειτονιά και όλα τα σπίτια ήταν από 18.657 έως 27.985 ευρώ πάνω από τον προϋπολογισμό τους. Επίσης, φόρτωσε την κόρη της εξ αποστάσεως δουλειά, παρόλο που αυτή την περίοδο είναι σε άδεια μητρότητας.

Όπως πιστεύει  κάτι τέτοιο είναι άδικο γιατί δεν μπορεί η πεθερά του να θεωρεί ότι η κόρη της μπορεί να κάνει δουλειά εξ αποστάσεως στην άδειά της αλλά δεν θα μπορεί να δουλεύει εξ αποστάσεως όταν μετακομίσουν. Όσο και αν τον ενόχλησε η συμπεριφορά της πεθεράς του, προσπάθησε να τη δικαιολογήσει, λέγοντας ότι φταίει το στρες. Πρόσφατα όμως, πάλι σε δείπνο με τα πεθερικά του, η πεθερά επανήλθε στο θέμα της μετακόμισης, προτείνοντάς τους να βρουν ένα σπίτι στη γειτονιά τους.

“Με κατηγόρησε στη γυναίκα μου”

«Η γυναίκα μου είναι αποφασιστική, αλλά βλέπω ότι αυτή η ιστορία της κοστίζει. Μετά από αυτό, η πεθερά μου της είπε ότι, αν ο άνδρας της -εγώ- δούλευα περισσότερο, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σπίτι στη γειτονιά».

Ενώ δεν ήταν ο ίδιος μπροστά όταν ειπώθηκε αυτό από την πεθερά του, έμαθε ότι η γυναίκα του απάντησε και τον υπερασπίστηκε, πράγμα που τον έκανε να χαρεί. Αργότερα η γυναίκα του, του ομολόγησε ότι η μητέρα της την ανάγκασε να της μιλήσει απότομα.

Αφού είδε πόσο είχε αναστατωθεί η γυναίκα του, πήγε ξανά στο τραπέζι που ήταν τα πεθερικά του και τους επέπληξε για τη συμπεριφορά τους, ιδιαίτερα την πεθερά. Τους είπε ότι αν γινόταν, θα πήγαιναν στο Νιου Τζέρσι, όπου μένουν οι δικοί του γονείς, αλλά εφόσον αυτό δεν γινόταν θα συνεχίσουν να μένουν στη Φλόριντα και θα κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για τους ίδιους και την κόρη τους.

«Μετά από αυτό, η πεθερά μου απαίτησε από τη γυναίκα μου να επιστρέψει στη δουλειά. Της ετοίμασε ένα πλάνο εργασίας έξι εβδομάδων που ξεκινά τέλη Ιουνίου και δεν την αφήνει σε ησυχία. Παραπονέθηκε ότι την προσέβαλα στο τραπέζι, ενώ ο πεθερός μου, με είπε απερίσκεπτο».

Τα λόγια που άκουσαν ήταν τόσο σκληρά που, όταν έφτασαν στο σπίτι τους, η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα, ραγίζοντάς του την καρδιά. Είχε γίνει έξαλλος με τα πεθερικά του. Αφού το σκέφτηκε καλά, αποφάσισε να κόψει επαφές με τα πεθερικά του.

Έτσι, πήρε αποστάσεις και έκοψε την επικοινωνία με τα πεθερικά του. Αν και δεν πρόλαβαν να μιλήσουν αναλυτικά και να εξηγήσουν τα συναισθήματά τους, ο άνδρας δεν θέλει πλέον να τους μιλάει. Είναι θυμωμένος μαζί τους, ενώ θεωρεί ότι ο τρόπος τους ήταν απαράδεκτος.

Μίλησε με σκληρή γλώσσα για την πεθερά του, ενώ διαβεβαίωσε τη γυναίκα του ότι δεν έχει σκοπό ν’ αποφασίσει τίποτε με το οποίο δεν συμφωνεί. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν θέλει να μένει πλέον στην ίδια γειτονιά μαζί τους, ειδικά μετά τις απειλές.

Ο άνδρας ομολογεί ότι νιώθει μικροπρεπής, όμως θα υπερασπιστεί την επιλογή του να τους κρατήσει μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου