Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 04, 2024

Κρήτη: Η… ληστεία των 3,20 ευρώ, η σοκολάτα και η «συγγνώμη» των τριών ανηλίκων

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οδηγήθηκαν οι τρεις ανήλικοι, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη

για ληστεία από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος. Τα τρία αγόρια -12,5 ετών το ένα και 15,5 ετών τα άλλα δύο- ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους και έφυγαν από το γραφείο της ανακρίτριας εμφανώς μετανιωμένα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο τρεις ανήλικοι κατηγορούνται ότι, χρησιμοποιώντας βία και απειλές, απέσπασαν από ένα 14χρονο αγόρι το ποσό των 3,20 ευρώ… Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας τον απείλησε, ο δεύτερος του έριξε μια κουτουλιά στον ώμο και ο τρίτος άρπαξε τα χρήματα. Το περιστατικό συνέβη έξω από Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου.

 Ουσιαστικά ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επαυξημένης επιμέλειας από τους γονείς τους που θα πρέπει να τα προσέχουν ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα τρία αγόρια τόνισαν πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν κίνητρο τη ληστεία, ενώ επικαλέστηκαν μία παρεξήγηση που είχε προηγηθεί. Πιο πολύ, δηλαδή, ως «αντίποινα» είδαν την πράξη τους και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα το ξανακάνουν ποτέ, ενώ θα ζητήσουν συγγνώμη και από τον 14χρονο.

Οι γονείς των παιδιών βρίσκονται στο πλευρό τους και εμφανίστηκαν στεναχωρημένοι με την εμπλοκή των ανήλικων στην υπόθεση.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν τα αγόρια, ο δικηγόρος των οικογενειών Γ. Κοκοσάλης δήλωσε: «Όλη η ανακριτική διαδικασία ήταν υψηλού παιδαγωγικού επιπέδου όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Όταν ρωτήθηκαν τι έκαναν τα χρήματα που απέσπασαν από τον 14χρονο, απάντησαν ότι αγόρασαν μια… κίντερ σοκολάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου